Σχέσεις

Αν ο κολλητός/-ή σου έχει αυτά τα 4 σημάδια πρέπει να ξεκόψεις άμεσα!

φιλια.juniorsclub
Πέρα από τις “ερωτικές” σχέσεις, υπάρχουν και οι φιλικές, που πολλές φορές αποδεικνύονται πιο δυνατές και διαρκείς. Τελευταία όμως δεν τα πας καλά με τον κολλητό/ή σου; Θες ή προσπαθείς να ξεκόψεις; Δεν είσαι σίγουρος/-ή;

Αυτά είναι λοιπόν τα σημάδια που δείχνουν πως έφτασε η ώρα που πρέπει να κόψεις τις πολλές επαφές με τον/την κολλητό/ή σου:

Λέει ψέματα …πολλά ψέματα!

Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που τον/την έχεις πιάσει να λέει ψέματα σ’ εσένα, που εκεί είναι προφανές πως η φιλία σας διαταράσσεται. Εννοώ πως λέει ψέματα συχνά γύρω του σε άλλους και τον/την βλέπεις να το κάνει τόσο αβίαστα, σαν να το έχει σπουδάσει. Εάν ο/η κολλητός/ή σου πρόκειται για παθολογικό ψεύτη, η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά δύσκολο να τον/την καταλάβεις από την αρχή, αφού αυτά τα άτομα αναπτύσσουν τέτοιες τεχνικές που μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Επίσης, δεν αισθάνονται ποτέ ενοχές για το ψέμα τους ούτε μετανιώνουν για κάποιο ψέμα που είπαν και πλήγωσε κάποιον. Επομένως, η πιθανότητα να λέει και σ’ εσένα ψέματα, χωρίς να το έχεις καταλάβει, είναι μεγάλη. Ένα άτομο που είναι ικανό να κοιτάζει στα μάτια κάποιον που τον αγαπά και να του λέει ψέματα είτε για να τον εξαπατήσει είτε για να τον πληγώσει δεν είναι το είδος του ανθρώπου που θα ήθελες να έχεις για παρέα τα επόμενα χρόνια της ζωής σου. Εάν λοιπόν έχεις παρατηρήσει πως ο/η κολλητός/ή σου λέει ψέματα σε καθημερινή βάση σε άτομα που ισχυρίζεται ότι νοιάζεται κι αγαπά, τότε καλύτερα να τον/την απομακρύνεις σιγά σιγά από τη ζωή σου. Επειδή δεν έχεις αντιληφθεί να το κάνει σ’ εσένα, δε σημαίνει πως αυτό δε γίνεται.
child-Beauty.juniorsclubΞεχνάει τη φιλία σας όταν υπάρχει κάποιος νέος έρωτας στη ζωή του/της.

Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση με τον/την κολλητό/ή μας και πιθανόν να το έχουμε κάνει. Εκεί λοιπόν που έχεις έναν/μία φίλο/η που κάνεις τα πάντα μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ξαφνικά εμφανίζεται ένας νέος έρωτας στη ζωή του/της κι απλά γίνεσαι η τελευταία του/της προτεραιότητα. Κι όταν έρχεται η στιγμή που χωρίζει, περιμένει από εσένα να τον/την υποστηρίξεις και να μαζέψεις τα κομμάτια του/της. Κι άντε πες, αυτό μία φορά συγχωρείται, γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο έρωτας τυφλώνει. Εάν όμως γίνεται κάθε φορά που γνωρίζει κάποιον/α κι ενώ έχετε συζητήσει πως σ’ ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά, εκείνος/η το αγνοεί, τότε η συμβουλή μου είναι …ΤΡΕΞΕ ΜΑΚΡΙΑ. Δέχομαι πως το να αποκτήσεις έναν/μια σύντροφο θα προκαλέσει κάποιες αλλαγές στη ζωή σου, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο διαμορφώνω αλλιώς την καθημερινότητα μου και στο εξαφανίζομαι. Μια από τις κάποτε κολλητές μου αποφάσισε να σταματήσει να κάνουμε παρέα, επειδή το τότε αγόρι της δεν με συμπαθούσε και θεώρησε σωστό να τον υποστηρίξει. Κι εγώ έπρεπε να ήμουν αρκετά cool μ’ αυτήν την απόφαση της, σωστά; Λίγους μήνες αργότερα ήρθε να μου πει ότι χώρισαν! Πραγματικά, ένα τέτοιο άτομο περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει στη ζωή σου, καθώς αυτό που το χαρακτηρίζει είναι πως ενεργεί ανάλογα με το συμφέρον του. Τέτοια άτομα τρέφονται από αυτό που τους προσφέρεις, αλλά όταν παρουσιαστεί κάτι καλύτερο σε ξεχνούν και εξαφανίζονται. Δεν αξίζει τον κόπο, προχώρα μπροστά …χωρίς αυτόν/ή. 

Κουτσομπολεύει για άλλους ανθρώπους ασταμάτητα με όποιον τύχει να μιλήσει.

Όλοι μας έχουμε έναν κολλητό φίλο ή μία κολλητή φίλη με τον/την οποίο/α κάνουμε κους κους, σχολιάζουμε διάφορα γεγονότα κι εκφέρουμε άποψη για κάποια άτομα. Σε γενικές γραμμές, είναι κάτι φυσιολογικό κι αποδεκτό σε μια φιλία. Αυτό που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό είναι ένας φίλος/μια φίλη που έχει αναλάβει το ρόλο της παπαδιάς από το Καφέ της Χαράς και κουτσομπολεύει με όποιον συναντήσει την προσωπική ζωή των φίλων του/της. Λες και το στόμα του/της είναι αυτόματο μηχάνημα που λέει ιστορίες από δω κι από κει και δεν μπορεί να το ελέγξει. Άσε που οι μισές λεπτομέρειες είναι σάλτσες δικές του/της, έτσι για το εφέ. Ακόμα και το πιο αδιάφορο γεγονός της ζωής σου, μπορεί να το παρουσιάσει σε κάποιον άλλον αρκετά ενδιαφέρον. Αλήθεια, εάν βλέπεις ότι κάθε φορά που συναντάει διαφορετικά άτομα, κάθεται και τους λέει ό,τι ξέρει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και μάλιστα άτομα που δε χρειάζεται να γνωρίζουν, τότε πάρε τα μέτρα σου, γιατί είναι πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και σ’ εσένα πίσω από την πλάτη σου. Για παράδειγμα, το αποτυχημένο ραντεβού ή σεξ που έκανες τις προάλλες, τώρα μπορεί να αποτελεί θέμα αναφοράς σε διάφορες παρέες που γνωρίζεις. Καλή φάση τα άπλυτα σου στη φόρα, έτσι; Κάποτε μου είχε τύχει να κάνω παρέα μ’ ένα άτομο που κουτσομπόλευε την προσωπική ζωή της κολλητής του παντού, πόσο μάλλον τη δική μου, που ήμουν απλά μια φίλη. Κάποια πράγματα είναι προσωπικά και πρέπει να μένουν προσωπικά κι είναι υποχρέωση του/της κολλητού/ής σου να τα διατηρεί έτσι. Εάν λοιπόν ο/η κολλητός/ή σου τυχαίνει να είναι από αυτά τα άτομα που έχουν το κουτσομπολιό για χόμπι τους κι αδυνατούν να κρατήσουν το οτιδήποτε μυστικό, κάνε την με ελαφρά, προτού σε βρει μεγάλη στεναχώρια. Γιατί θα σε βρει…
φιλία-soulme.gr.juniorsclubΣτις δύσκολες στιγμές δεν είναι ποτέ κοντά σου.

Όλοι μας πρόκειται να βιώσουμε κάποιες δοκιμασίες και προβλήματα στη ζωή μας. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας, όπως ένας χωρισμός και κάποια άλλα μείζονος σημασίας, όπως να χάσεις από τη ζωή κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο ή να αντιμετωπίζεις κάποια σοβαρή ασθένεια (χτύπα ξύλο!). Υπάρχει λοιπόν ένα είδος φίλων, οι οποίοι βρίσκονται γύρω σου μόνο στις εξόδους, στα πάρτι, στα ταξίδια, γενικά στις καλές στιγμές της ζωής σου. Σε υποστηρίζουν όταν περνάς κάποιο μάθημα στην εξεταστική ή όταν σε δέχονται σε μια δουλειά και θες να το γιορτάσεις, βγαίνουν μαζί σου τα βράδια κάθε Σαββατοκύριακο και είναι πάντα μέσα για οτιδήποτε διασκεδαστικό κάνεις. Ωστόσο, όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα και τότε είναι που τους χρειάζεσαι πραγματικά δίπλα σου, δεν είναι πουθενά. Πολλές φορές μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, καθώς επικοινωνούν μαζί σου είτε μέσω μηνύματος είτε παίρνοντας σε τηλέφωνο για να δικαιολογήσουν την απουσία τους και να σε κάνουν να αισθανθείς και τύψεις που τους κατηγόρησες. Εάν λοιπόν συνεχίζεις να δικαιολογείς τον/την κολλητό/ή σου ότι είναι απασχολημένος/η και φέρεσαι εγωιστικά που πιστεύεις πως θα τα παρατήσει όλα για εσένα όταν αντιμετωπίζεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε ειλικρινά ξανασκέψου του..