Like Επικαιρότητα

Απορίες για τον Θάνατο του Βαγγέλη. Το DNA θα “βοηθήσει”;

eksafanisi-foithth.juniorsclub

Ιδιαίτερης σημασίας η επόμενη Δευτέρα, αφού υπάρχει πιθανότητα  να δοθεί φως στα αναπάντητα ερωτήματα, που έχουν σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός σχεδόν 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Ύψιστη σημαντικότητα αποτελεί το εάν θα βρεθεί και άλλο γενετικό υλικό τόσο στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου νέου, όσο και στα ρούχα του.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης
δήλωσε: «Είναι αυτονόητο πως όσο απομακρυνόμαστε από το χρόνο του θανάτου τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο. Από τη Δευτέρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας», ενω προσέθεσε: «Γεγονός πάντως είναι ότι η έκθεση του πτώματος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών μάλλον θα δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα».

v4.juniorsclub

Ένταση σημειώθηκε στην Γαλακτομική Σχολή με έφοδο στον χώρο των διαδηλωτών.

Επεισοδιακή ήταν η  συγκέντρωση που πήρε μέρος στην Γαλακτοκομική Σχολή, καθώς εκατοντάδες νέοι έσπασαν την κεντρική είσοδο, κατέβασαν τη σιδερένια πόρτα και έκαναν έφοδο στο προαύλιο. Εκεί συγκεντρώθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να εμπλακεί η είσοδος στο κτίριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία», «Ποτέ και πουθενά, διώξτε τους τραμπούκους» αποτελούσαν τα κεντρικά  συνθήματα. Να ληφθεί υπόψιν, ότι οι σπουδαστές της Σχολής εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο της Εστίας, πίσω ακριβώς από το κτίριο όπου ήταν οι διαδηλωτές.

   v2.juniorsclub                          v3.juniorsclub

«Προσοχή, μας στοχοποιείτε» δηλώνουν οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής.

Παράλληλα, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είναι προβληματισμένοι και με ανακοίνωση που παρέδωσαν χθες τοποθετήθηκαν επίσημα και δημόσια δίνοντας λόγο για κίνδυνο δικής τους στοχοποίησης και διαπόμπευσης.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση ανέφεραν: «Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από την τραγική απώλεια του συμμαθητή μας. Σαν μαθητές δε θα υποκαταστήσουμε το έργο της δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”. Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς .Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών. Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για το χαμό του Βαγγέλη. Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη ο,τιδήποτε γνωρίζουν».

v5.juniorsclub   v6.juniorsclub