Μόδα

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια!

10-λαθη-που-κανουμε-οταν-διαλεγουμε-καλοκαιρινα-παπουτσια11_

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πηγαίνουμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε ωραία καλοκαιρινά παπούτσια, για να στολίσουν τα πόδια μας και να ολοκληρώσουν τις εμφανίσεις μας. Βέβαια, αυτό που πρέπει να κοιτάζουμε πάντα εκτός από την εμφάνιση των παπουτσιών, είναι η άνεση και η υγιεινή των ποδιών. Δείτε παρακάτω 10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια, για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να μην προκαλέσετε ζημιές στα πόδια σας.

10. Η σόλα είναι πολύ στενή

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν φοράμε παπούτσια με στενή σόλα, τα πόδια μας νιώθουν μεγάλη πίεση. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην παραμόρφωση των αρθρώσεων των ποδιών και στην εμφάνιση κάλων στο μεγάλο δάχτυλο των ποδιών. Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν τα νύχια να μπουν μέσα στο δέρμα και ερεθισμούς του δέρματος.

9. Λάθος εφαρμογή στο κουτεπιέ

 

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν η εφαρμογή είναι λάθος, η καμπύλη του ποδιού και η καμπύλη της σόλας του παπουτσιού δεν ταιριάζουν. Κατά συνέπεια, το πόδι στηρίζεται μόνο στη φτέρνα και τα δάχτυλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, τη δημιουργία εξογκωμάτων, υπερβολικού ιδρώτα και πόνου στα πόδια.

8. Η σόλα είναι μεγαλύτερη από το πόδι

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Με τέτοια παπούτσια, η απόσταση μεταξύ των άκρων των δακτύλων και της εμπρόσθιας ακμής της σόλας είναι συνήθως υπερβολικά μεγάλη και τα παπούτσια δεν είναι άνετα. Έτσι, όταν το περιθώριο μέσα στο παπούτσι είναι πολύ μεγάλο, το περπάτημα είναι άβολο και μη ασφαλές – κάτι που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των ιστών και των αρθρώσεων.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πηγαίνουμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε ωραία καλοκαιρινά παπούτσια, για να στολίσουν τα πόδια μας και να ολοκληρώσουν τις εμφανίσεις μας

7. Η σόλα είναι πολύ μικρή

 

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσιαΣτα σανδάλια, όταν η σόλα είναι πολύ μικρή, πρέπει να στηρίζετε συνέχεια τα παπούτσια με τα δάχτυλά σας για να μην πέσετε. Αυτό σημαίνει ότι οι μύες θα είναι σε ένταση συνέχεια. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσετε και να χτυπήσετε άσχημα.

6. Το παπούτσι είναι πολύ χαλαρό

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν τα παπούτσια είναι πολύ χαλαρά, ουσιαστικά δεν τα κρατάει τίποτα από το να μην φύγουν από τα πόδια. Συνεπώς, οι μύες είναι συνέχεια σε ένταση. Επίσης, αυτά τα παπούτσια μπορεί να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις των αρθρώσεων, εμφάνιση κάλων και πόνους στα γόνατα και και την πλάτη.

5. Τα παπούτσια είναι πολύ μεγάλα

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν φοράμε παπούτσια που είναι πολύ μεγάλα, οι μύες βρίσκονται σε ένταση για να αποτρέψουν τα παπούτσια να πέσουν από τα πόδια. Αυτό μπορεί να μας κάνει να χάσουμε την ισορροπία μας. Τα μεγάλα παπούτσια είναι εξίσου επικίνδυνα με τα στενά.

4. Παπούτσια από μη φυσικά υλικά

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Ειδικά το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να φοράτε παπούτσια από φυσικά υλικά, όπως το δέρμα. Τα παπούτσια από μη φυσικά υλικά το καλοκαίρι μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία των ποδιών, καθώς η επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών με τα χημικά μπορεί να επηρεάσουν την επιδερμίδα. Επίσης, μπορεί να προκληθούν μυκητιάσεις και λοιμώξεις.

3. Φοράτε παπούτσια λουστρίνια

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Τέτοιου είδους παπούτσια εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αέρα και τη σωστή ενυδάτωση. Επιπλέον, αυτά τα παπούτσια είναι ευαίσθητα σε μηχανικές βλάβες και αλλαγές της θερμοκρασίας.

2. Φοράτε κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες

10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν φοράτε το καλοκαίρι κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες, προκαλούνται μεγάλη εφίδρωση και προβλήματα στο δέρμα. Πρέπει πάντα να φοράτε κάλτσες.

1. Φοράτε παπούτσια με επίπεδη σόλα10 λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε καλοκαιρινά παπούτσια

Όταν φοράτε παπούτσια με ίσια σόλα πάνω από 1-2 ώρες, μπορεί να κάνετε κακό στην υγεία σας. Αυτά τα παπούτσια δεν είναι σχεδιασμένα να μαλακώνουν την επίδραση του ποδιού πάνω στην επιφάνεια που περπατάει. Αυτό σημαίνει ότι ο σκελετός παθαίνει μικροτραυματισμούς σε κάθε βήμα. 

Διαβάστε επίσης

Το λευκό φόρεμα είναι αγαπημένη τάση για αυτό το καλοκαίρι – Πως μπορείτε να το φορέσετε

9 απλοί τρόποι για να διατηρείτε καθαρά τα λευκά sneakers σας

10 tips για να μυρίζετε πάντα υπέροχα!!!