Θέματα ψυχολογίας Προτεινόμενο

10 τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς να μετανιώνεις!

optimistic

Έχετε αναρωτηθεί τι δίνει τη δύναμη σε μερικούς ανθρώπους να κινούνται χωρίς φόβο ή δισταγμό; Κάνουν πράγματα που πιστεύεις ότι εσύ δε μπορείς να κάνεις επειδή φοβάσαι για το αποτέλεσμα, το άγνωστο, τον πόνο… Αλλάζουν δουλειά, δίνουν τέλος σε δύσκολες σχέσεις και ταξιδεύουν στον κόσμο έτσι απλά! Μερικές φορές μετανιώνεις για κάποια πράγματα που δεν έκανες.
Ίσως κάποια από τα παρακάτω σε βοηθήσουν:

 1.Ας είσαι παράξενος…

Ίσως οι ιδέες σου να είναι τρελές αλλά κάτι τέτοιες ιδέες ταρακούνησαν τον κόσμο, έφεραν επανάσταση. Οπότε μη φοβάσαι να είσαι διαφορετικός γιατί ακόμα και σε αυτούς που σε κατακρίνουν, τους δείχνεις έναν άλλο τρόπο σκέψης. Κάνεις μια προσπάθεια βελτίωσης της ζωής σου.
 
2.Επέλεξε να δράσεις ακόμα και όταν δεν είσαι σίγουρος για τις ικανότητές σου
 
Όλοι έχουν αμφιβολίες για τις ικανότητές τους. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός, αρκετά έξυπνος ή δυνατός. Και δε χρειάζεται να είσαι σε όλα καλός. Σημασία έχει να τολμήσεις να προσπαθήσεις. Αντί να κοιτάς προς το αποτέλεσμα, ετοίμασε την στρατηγική σου με μικρά βήματα.
 
3.Ακολούθησε το ένστικτό σου χωρίς φόβο
 
Στην αρχή μπορεί να μοιάζει παράλογο. Αλλά το να προσπαθείς να κινηθείς λογικά μπορεί να καταλήξει στο να πάρεις ασήμαντες αποφάσεις. Πάλι θα δράσεις με φόβο και θα μπλοκάρεις τα σήματα που σου στέλνει το ένστικτό σου. Μη φοβηθείς λοιπόν να πάρεις αποφάσεις που φαίνονται παράλογες αλλά κάτι μέσα σου φωνάζει ότι είναι σωστές.
 
4.Υποστήριξε τις αξίες σου (ακόμα και αν σε απορρίψουν)
 
Τα σωστά άτομα θα το σεβαστούν και θα σε εκτιμήσουν. Έτσι αποκτάται η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ίσως όχι στην αρχή αλλά με τον καιρό. Το να υποστηρίζεις τις αξίες σου σε κάνει αυτόματα ηγέτη.
 
5.Μίλα ακόμα και αν η φωνή σου τρέμει…
 
Κάποιες φορές ίσως νομίζεις ότι αυτό που θα πεις δεν έχει βαρύτητα. Αλλά έχει για κάποιους. Επικεντρώσου σε αυτούς και όχι στους άλλους που θα σε κρίνουν. Ας σε δέχονται για αυτό που είσαι και να είσαι ο εαυτός σου.
 
6.Κι αν δείξεις ότι είσαι ευάλωτος…
 
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να εκφράσεις πως νοιώθεις. Το να μοιραστείς κάτι προσωπικό σε κάνει πιο δυνατό στα μάτια των άλλων αλλά και στα δικά σου. Πολλοί κρύβονται πίσω από μάσκες και χάνουν την αξία της αυθεντικότητας. Το να είσαι ευάλωτος δείχνει ότι κοιτάς την αλήθεια στα μάτια, όσο σκληρή και αν είναι, με αξιοπρέπεια. Ανοίξου στους άλλους, διέλυσε το τοίχος γύρω σου και ζήσε κάθε συναίσθημα… αυτό είναι ζωή.
 
7.Δέξου την κριτική
 
Μην αφήσεις το φόβο ότι θα ντροπιαστείς να σε κρατάει στάσιμο. Η ζωή είναι ένα διαρκές σχολείο, όσο ζεις μαθαίνεις. Πήγαινε κάνε τα μαθήματα που θέλεις για να πραγματοποιήσεις την ιδέα σου. Και αν κάποιοι σε κρίνουν για αυτό, είναι για λύπηση, διότι τα απλά μυαλά αρέσκονται σε απλά πράγματα.
 
8.Παραδέξου το όταν κάνεις λάθος
 
Η υπερβολική περηφάνια δεν είναι τόσο καλό πράγμα, δηλώνει ανασφάλεια. Οπότε όταν κάνεις λάθος. Αντί να προστατέψεις την αυτοεκτίμησή σου στα μάτια των άλλων, συγκρατήσου και μάθε κάτι. Ναι, είναι σκληρό.
 
9.Βάλε τέλος σε βλαβερές σχέσεις
 
Είναι δύσκολο να διακόψεις σχέσεις με κάποιον που αγαπάς. Ακόμα και αν αυτό το άτομο σε έχει πληγώσει εκατοντάδες φορές, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα «κι αν» ή τα «μήπως». Οι πράξεις τους, όμως, τους διαψεύδουν ειδικά αν επαναλαμβάνονται. Δέξου το και προχώρα χωρίς αυτούς.
 
10.Συγχώρησε ( ακόμα κι αν έχεις πληγωθεί βαθειά)
 
Αυτό δεν αναιρεί τα ανωτέρω στο νούμερο 9. Απλά αφήνεις τα αρνητικά, δεν κρατάς κακία και συνεχίζεις τη ζωή σου. Μπορεί να μη ξεχνάς το παρελθόν αλλά δεν θα κυριεύεσαι από τοξικά συναισθήματα. 
 
Τελικά; Δεν έχεις τίποτα να χάσεις!