Κοινωνία

10χρονη βασανίστηκε και πέθανε σε διαδικάσία Ισλαμικής θρησκευτικής τελετής!

κοριτσι-νεκρο

elena-1

της δημοσιογράφου, Ελένης Βασιλοπούλου elena_juniorsclub

Άλλο ένα θύμα και μάλιστα παιδί, από το φανατισμό του Ισλαμ και τις παράλογες τελετές που οδηγούν στο θάνατο αθώες ψυχούλες. 

Σκληρό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις 10 ετών, στο πλαίσιο διαδικασίας θρησκευτικής τελετής γνωστή ως «ruqya» (θεραπεία πίστης) όπου το παιδί μαρτύρησε κυριολεκτικά στα χέρια ενός φανατισμένου αδίστακτου 28χρονου.  

Μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το κοριτσάκι από την Αλγερία «κακοποιήθηκε» με φρικτό τρόπο. Το παιδί, υποβλήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο, σύμφωνα με τη διαδικασία αυτής της θρησκευτικής τελετής, όπου γίνεται είτε για να απομακρυνθεί κάποιος δαίμονας, είτε για να προστατευτεί κανείς από το «κακό μάτι», είτε για να αντιμετωπιστεί η στειρότητα. 

Δε ξέρουμε ακόμη πόσες ώρες βασάνιζαν το κοριτσάκι, το οποίο έφερε σε όλο του το σώμα, εγκάυματα και χτυπήματα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, όπου ήδη έχει συλληφθεί ο 28χρονος και ερευνούν ποιοί άλλοι ήταν μέσα στο σπίτι. Το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο νοσοκομείο

Από τον εισαγγελέα δεν εχει γίνει ακόμη γνωστό, γιατί το κορίτσι υποβλήθηκε στην πρακτική που εκτελείται συχνά με την πρόθεση και την ανοχή του κράτους, να θεραπεύσει άρρωστους. 

Η θεραπεία της πίστης επιτρέπεται στο Ισλάμ επειδή εκτελείται χρησιμοποιώντας τον λόγο του Θεού, μέσω της απαγγελίας του Κορανίου, πολλοί σημειώνουν ότι η αυτή πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε κακοποίηση, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. 

 

Έχω κάνει πολλά ρεπορτάζ για παρόμοιες θρησκευτικές τελετές όπου γίνονται γιατό το Ισλάμ τις επιτρέπει. Μάλιστα, με τη χρήση φράσεων από το Κοράνι αλλά, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, πολλές φορές οδηγούν σε κακοποίηση ειδικά ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σας θυμίζω περιπτώσεις παιδιών που χάνουν τη ζωή τους ακόμη και σήμερα: 

Κλειτοριδεκτομή σε παιδιά: «Σταματήστε τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων» – Βίντεο

 

Ινδία: Άραβες, παντρεύονται για ένα μήνα ανήλικες για να τις βιάσουν

Ξύρισε τα μαλλιά της 14χρονης κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα

16χρονη πήρε υποτροφία από την Άμαλ Κλούνεϊ για να πολεμήσει το γάμο παιδιών στον Λίβανο

Νέα φρίκη στη Σομαλία από την αλ Σεμπάμπ: Λιθοβόλησε μέχρι θανάτου μητέρα οκτώ παιδιών

Πολλοί Αλγερινοί επέκριναν, το γεγονός ότι τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλγερίας, δεν έκαναν καμία αναφορά στο θάνατο του παιδιού.  

«Θα προσποιηθούμε για πολύ καιρό ότι δεν το βλέπουμε. Το 10χρονο κορίτσι βασανίστηκε και δολοφονήθηκε…;» τονίζει ο δημοσιογράφος Akram Kharief, διευθυντής της ιστοσελίδας MENA Defense, στη σελίδα του στο Facebook. 

διαβάστε επίσης: 

8 Μαρτίου 2019: Κλειτοριδεκτομή – Trafficking – Γυναίκες και μικρά κοριτσάκια στην κόλαση!

OHE: Παιδιά θύματα κυκλωμάτων όπου τα εμπορεύονται για σεξουαλική εκμετάλλευση και όχι μόνο…

Παιδιά στρατιώτες, έτοιμα να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή: 300.000 στρατολογημένα αγόρια και κορίτσια (φωτογραφίες)

Η βαρβαρότητα της κλειτοριδεκτομής σε ανήλικα κορίτσια – Διαβάστε δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες