Παιδί Παιχνίδια Προτεινόμενο

11 δημιουργικές προτάσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, μέσα στο σπίτι!

childrens-pyjamas-t

Τι μπορείτε να κάνετε τις ημέρες των εορτών με τα παιδιά σας;;; Πάρα πολλά!!! Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και πολλή φαντασία!!! 

διαβάστε επίσης: 11 καλύτερες ιδέες για παιδικά party! Ανάμεσα τους survivor, κρυμμένος θησαυρός, αγαπημένοι ήρωες και θεατρικές παραστάσεις!

Η Ομάδα παιδικών προγραμμάτων Juniorsevents, προτείνει: 

1.Επιτραπέζια παιχνίδια! Ναι, αρέσει σε όλες τις ηλικίες και μπορούν να συμμετέχουν μικροί – μεγάλοι!!! 

christmas-kids-pic-dave-hill-209701740

2.Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, μπροστά στο τζάκι! Αφήστε τα παιδιά να κάτσουν επάνω στο χαλί. Επιλέξτε μια ιστορία – ένα παραμύθι που τους αρέσει και ξεκινήστε την αναπαράσταση μέσω της αφήγησης. Αφήστε τα παιδιά να πάρουν μέρος και κάντε το παραμύθι διαδραστικό! 

Gingerbread-Decorating-Corner_526x438

3. Ζαχαροπλαστική ή μαγειρική με τα παιδιά!!! Λατρεύουν τα κουλουράκια και είναι μια υπέροχη απασχόληση να πλάθουν τη ζύμη και να της δίνουν όποιο σχήμα θέλουν!!! Αν έχετε πάρει και ζαχαρόπαστα, αφήστε να παίξουν σαν πλαστελίνη! 

LSSHoopsGroup-Small

4. Διαγωνισμός χορού! Τα παιδιά επιλέγουν ένα τραγούδι, κάνουν την προετοιμασία και τις πρόβες τους και όταν είναι έτοιμα σας το παρουσιάζουν!!! Εσείς ως κριτική επιτροπη, μπορείτε να πάρετε λευκά χαρτιά και μαρκαδόρους και να βαθμολογήσετε με άριστα το 10! 

5.Ζωγραφική! Δώστε στα παιδιά χρώματα και λευκά χαρτιά, πείτε του τα θέματα που θέλετε να ζωγραφίσουν κι όταν τελειώσουν να τα απλώσετε με μανταλάκια σε ένα σχοινί (μέσα στο σπίτι). Αυτή είναι μια έκθεση ζωγραφικής όπου τα παιδιά πρέπει να σας μιλήσουν για τα έργα τους, τα χρώματα που επέλεξαν, τα σχέδια τους! 

Kids-Christmas-Crafts

6.Δημιουργία παραμυθιού! Φαντασία είπαμε και όλα γίνονται! Κάντε ένα κύκλο και καθίστε επάνω στο χαλί. Πείτε στα παιδιά να διαλέξουν λέξεις και με αυτές μαζί τους, θα φτιάξετε ένα νέο, φανταστικό παραμύθι. Θα γράψετε το παραμύθι (ανά παράγραφο) σε λευκές σελίδες Α4 και έπειτα θα τις δώσετε στα παιδιά να τις ζωγραφίσουν (να κάνουν την εικονογράφηφη). Στο τέλος, θα φτιάξουν το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο. 

kids

7.Διαγωνισμός τραγουδιού!!! Αν δεν έχετε καραόκε, επιλέξτε μερικά τραγούδια και βάλτε να παίζουν χαμηλά, τώρα τα παιδιά θα τραγουδήσουν και εσείς θα τους κρίνετε!!! 

8.Facepaintig !!! Μαμά, τις σκιές σου χρειαζόμαστε και τα μολύβια χειλιών και ματιών! Αφήστε τη φαντασία σας, να δημιουργήσει σχέδια επάνω στα μάγουλα και στα χέρια των παιδιών !!! Οι πιο τολμηροί γονείς, θα αφήσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν επάνω τους, ότι θέλουν!

9. Γόρδιο δεσμό έχετε παίξει;;; Κάνετε ένα κύκλο, όρθιοι. Ένας μένει εκτός κύκλου και πρέπει να σας μπλέξει σαν κουβάρι, χωρίς να αφήσετε χέρια μεταξύ σας. Μετά όμως θα ξεμπερδευτείτε μόνοι σας! 

10.Κρυμμένο θησαυρό!!! Επιλέγετε 10 πράγματα, τα κρύβετε και σύμφωνα με αυτά, δημιουργείτε γρίφους και αφήνετε τα παιδιά να ψάχνουν… Στο τέλος όμως!!! Ο κρυμμένος θησαυρός πρέπει να είναι ένα μπαούλακι ή ένα κουτί όπου κρύβει μέσα γλυκίσματα ή δωράκια! 

square-1507583076-christmas-tree-ball-sorting-activity-for-toddlers

11.Κατασκεύες!!! Αν έχετε χαρτόνι, σχηματίστε επάνω του ένα μεγάλο τρίγωνο. Κόψτε το και έπειτα, κάντε κυκλικές τρύπες επάνω του. Κολλήστε το σε μια λεκάνη, και δώστε μπαλάκια στο παιδί να παίζει!!! Μπορείτε επίσης, να φτιάξετε κι άλλες κατασκεύεσες. Αν έχετε ξύλινες κουτάλες, δώστε της στα παιδιά να τις μεταμορφώσουν σε κούκλες και να παίξετε μαζί τους κουκλοθέατρο! 

fylladio_2-juniorsclub