Εκπαίδευση Προτεινόμενο

11 Σεπτεμβρίου χτυπά το κουδούνι για το νέο σχολικό έτος!

back-to-school-juniorsclub.gr

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την ίδια ημέρα θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και θα διανεμηθούν τα βιβλία.

Oι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μετεξεταστέους θα διεξαχθούν απο 1 εως 10 Σεπτεμβρίου.

Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, αλλά κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους).

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια προθεσμία οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.