Κοινωνία

13033: Τι γράφετε στο SMS με οδηγίες και παράδειγμα

kinito-sxoleio1

Η καθημερινότητα των Ελλήνων άλλαξε ριζικά, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Απριλίου, οπότε και εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορονοϊό. Δείτε τι πρέπει να γράφει το SMS στο 13033 για την έξοδο από το σπίτι. Ποιες είναι οι οδηγίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας άλλαξε τις ζωές των Ελλήνων σε μεγάλο βαθμό και έβαλε στην καθημερινότητα το 13033. Σε αυτό τον αριθμό πρέπει να στέλνουν SMS όσοι δεν θέλουν να τυπώσουν το σχετικό έντυπο δήλωσης μετακίνησης.

Οι πολίτες λοιπόν στο SMS πρέπει να στείλουν έναν αριθμό, το όνομά τους και τη διεύθυνση.

Ο αριθμός που θα στείλουν είναι ο λόγος μετακίνησης. Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

Παράδειγμα: 5 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, αναλογα με τον λόγο εξόδου. Προφανώς το 5 μπορεί να αλλάξει ανάλογα.

Οι αριθμοί και ο λόγος μετακίνησης είναι οι εξής:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας