14 ετών απέδρασε από την Βόρεια Κορέα – Έζησε τον πόνο, τον βιασμό, τον θάνατο… Με δάκρυα στα μάτια η νεαρή Yeonmi συγκλονίζει με την ιστορία της – Δείτε το βίντεο

από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν σε καθεστώς δικτατορίας και δεν πρόκειται να ανασάνουν ποτέ τον αέρα της ελευθερίας. Παιδιά, μικρά αγοράκια και κοριτσάκια από μικρή ηλικία πωλούνται και δεν θα ορίσουν ποτέ τον εαυτό τους. 

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ένα νεαρό κορίτσι, μόλις 21 ετών αφηγείται την ιστορία από τη στιγμή της γέννησής της μέχρι τη στιγμή της απόδρασης της από την Βόρεια Κορέα, με τη μητέρα της και εξηγεί την τρομερή πραγματικότητα της δικτατορίας, υπό την οποία χιλιάδες άνδρες και γυναίκες υποφέρουν

Η Yeonmi Park λέει με δάκρυα στα μάτια: “Μια χώρα χωρίς internet, με μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι, όπου ένα μόνο τηλέφωνο στο εξωτερικό μπορεί να τιμωρηθεί με θάνατο. Μια χώρα όπου το 70% των νεαρών γυναικών είναι θύματα κακοποίησης, και μερικές φορές πωλούνται στην Κίνα για λιγότερο από 200 δολάρια. Όταν ήμουν 9 ετών είδα τη μητέρα της φίλης μου να εκτελείται, το έγκλημα της ήταν μία ταινία…”

Το νεαρό κορίτσι μίλησε στο συνέδριο του οργανισμού “One Young World” τον Οκτώβριο του 2014 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και έκανε τους ακροατές να συγκινηθούν. Σήμερα δύο χρόνια μετά… η κατάσταση συνεχίζεται… στην Βόρεια Κορέα.

https://www.youtube.com/watch?v=2LDOaQOd5XE]]>

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν