14 οικολογικές καθημερινές συνήθειες όπου θα αλλάξουν τη ζωή σου!

Μεγαλώνεις τα παιδιά σου με οικολογική παιδεία ή αδιαφορείς για όλα και για όλους;;; Μήπως έτσι, δημιουργείς ανθρώπους χωρίς συνείδηση; Είναι εύκολο να αλλάξει αυτό! Έυκολα να αλλάξεις κι εσυ κάποιες συνήθειες και να αρχίσεις να σκέφτεσαι οικολογικά!!!

 *Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

1. Μην θερμαίνεις ένα άδειο σπίτι! Στη διάρκεια του χειμώνα γύρισε το θερμοστάτη σου στους 20 βαθμούς Κελσίου όταν είσαι στο σπίτι και στους 13 τη νύχτα και όταν λείπεις. 

2. Ο υπολογιστής σου μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία ύπνου, εξακολουθεί όμως να απορροφά ενέργεια. Σβήσε τον υπολογιστή σου στο τέλος της ημέρας. Επιπλέον, πάρε τα μέτρα σου για να δημιουργήσεις έναν οικολογικό χώρο εργασίας. 

3. Καθάρισε την πλάτη του ψυγείου σου – αναρρόφησε με τη σκούπα τη σκόνη και σκούπισέ τα με ένα νωπό πανί. Θα εκπλαγείς από το πόσο απαίσιο πράγμα μαζεύεται εκεί πίσω.

4. Προσπάθησε να μοιράζεσαι τις διαδρομές από και προς τη δουλειά σου με κάποιον γνωστό ή φίλο που πηγαίνει στην ίδια πορεία. Κάνεις οικονομία και βοηθάς το περιβάλλον.

5. Ρίξε τις στάχτες από το τζάκι σου στις γλάστρες ή εκεί που φτιάχνεις το κομπόστ. 

6. Αγόρασε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Μάθε να πετάς σωστά τις παλιές μπαταρίες.

7. Να χρησιμοποιείς υφασμάτινες πετσέτες αντί για χαρτοπετσέτες στο δείπνο και προτίμησε να σερβίρεις κρασιά που έχουν παραχθεί με τους όρους του δίκαιου εμπορίου.

8. Χρησιμοποίησε το ποδήλατο. Συνδύασε αυτό τον οικονομικό εξοπλισμό με την άσκησή σου. 

9. Αγόρασε φυτά εσωτερικού χώρου για πιο υγιεινή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου.

10. Επιδιόρθωσε βρύσες και καζανάκια που στάζουν (ειδικά αν ζεις σε μια περιοχή με έλλειψη νερού). Δεν θα κάνεις καλό μόνο στο περιβάλλον αλλά και στο πορτοφόλι σου!

11. Διάλεξε ένα φυσικό και φιλικό στο περιβάλλον απορρυπαντικό για το πλυντήριο των πιάτων ή φτιάξε δικά σου οικολογικά καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι. 

12. Μάζευε τα μικροσκουπίδια που συναντάς στο δρόμο σου. Μπορεί να μην είναι δικά σου, αλλά σίγουρα κάνεις καλό στη γειτονιά σου και τον πλανήτη.

13. Αγόρασε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι γάλα ή χυμό αντί για περισσότερα μικρά.

14. Έχε τον καταψύκτη σου γεμάτο – λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από έναν άδειο.

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν