16χρονος από τα Σκόπια υπεύθυνος για τις ψεύτικες ειδήσεις στα social media

Ένας από τους «ενόχους» για τον ορυμαγδό ψεύτικων ειδήσεων που έβγαιναν στην επιφάνεια μέσω του Facebook, προκαλώντας πανικό σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στους χρήστες των social media. Πρόκειται για έναν 16χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος ονομάζεται Βίκτορ και κατοικεί στην πόλη Βέλες.

16xronos-social-media-enoxos-1-juniorsclub

Σύμφωνα με τον νεαρό από τα Σκόπια, υπάρχουν τουλάχιστον 200 άτομα που εργάζονται σε αυτό το δίκτυο. Το προηγούμενο διάστημα είχαν ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τις αμερικανικές εκλογές και με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο επιχειρούσαν να παρουσιάσουν ως πρωταγωνιστή σε διάφορες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων αναδημοσιεύτηκαν στα μεγάλα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, συμβάλλοντας -ως ένα ποσοστό- στη διαμόρφωση του γενικότερου κλίματος.

Το site με τις ψεύτικες ειδήσεις ονομάζεται Today News και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με όσα ανέφερε. «Ο κόσμος διψούσε για ειδήσεις», δήλωσε ο 16χρονος Βίκτορ, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος ήθελε να ακούσει για τον Ντόναλντ Τραμπ».

Το συγκεκριμένο site απολάμβανε τη χρηματοδότηση επιφανών επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν καταβάλει πάνω από 200.000 δολάρια, προκειμένου να στηρίζουν -για τους δικούς τους λόγους- τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων.

16xronos-social-media-enoxos-2-juniorsclub

Ο 16χρονος τόνισε ότι «δεν νοιάζομαι για τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν λυπάμαι τους Αμερικανούς», τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, στην ίδια συχνότητα που το έκανε και στο παρελθόν.

 

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν