17+ Θέματα ψυχολογίας Προτεινόμενο

25 συμβουλές ζωής που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να πατήσεις γερά!

sumvoules-zois-jouniorsclub.gr

feel_happy_in_field_juniorsclub.gr

Οι επιλογές μας, καθορίζουν το μέλλον μας! Αν μάθεις να πατάς γερά τα πόδια σου, θα αγαπήσεις τον εαυτό σου και θα ζήσεις τη ζωή που θέλεις!!!

Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στον προορισμό μας, θέλουμε πείσμα, αντοχή και πίστη στον εαυτό μας!  Η διαδρομή είναι γεμάτη με στροφές, κακοτράχαλα εδάφη, έχουμε απώλειες…

Άσε πίσω το παρελθόν. Κάτι που έγινε, όσο δραματικό κι αν είναι, όσο σημαντικό για τη ζωή σου, ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσεις, κι αν έκανες λάθος, την επόμενη φορά φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός.

Μην κεφαλαιοποιείς πολλά, μη γίνεσαι σπαγγοραμένος. Μην αναβάλλεις την απόλαυση της χαράς για το μέλλον. Κάντο τώρα, όσο είσαι ακόμα νέος. Κάνε την σκληρή εργασία σου να αξίζει ακόμη περισσότερο.

Αγωνίσου, πάλεψε. Εσύ είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Μην είσαι φυγόπονος, μην περιμένεις να κάνουν άλλη τη δουλειά σου! Υπέυθυνα και με προσήλωση, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις… Να θυμάσαι αν δε σπείρεις, δε θερίζεις! 

Διεκδίκησε το σεβασμό που σου αξίζει, μην αφήνεις τους άλλους να σε πατάνε ή να σε προσπερνούν. Βάλε όρια, βάλε φράχτες, προστάτεψε τον εαυτό σου!

Μακάριοι αυτοί που κάνουν λάθη. Σφάλε. Εμπειρίες ονομάζουμε τις καρπαζιές που έχουμε φάει στη ζωή μας, απλώς τους δώσαμε ένα πιο εύηχο όνομα. Και μη ξεχνάς, έχει μεγάλη σημασία ποιος ήσουν μέχρι χθες. Ξεκίνα σήμερα κι όρισε με τις πράξεις σου,  αυτό που θα γίνεις από δω και πέρα…

Μάθε να συγχωρείς …. τον  εαυτό σου πρώτα.  Άσε τις ενοχές, δεν έχεις χρόνο γι αυτές. Αν κάποιος έσφαλε και αξίζει τη συγχώρεση, κάνε το για να μην κουβαλάς το βάρος στη διαδρομή σου! 

happy-juniorsclub.gr

Μακάριοι αυτοί που αμφισβητούν. Μην αφήνεις τη ζωή σου να καταδυναστεύεται από δόγματα. Θυμήσου ότι αν κάποιοι δεν αμφισβητούσαν παγιωμένες γνώσεις η ανθρωπότητα θα κατοικούσε ακόμη σε σπηλιές. Φίλτραρε την πληροφορία, γίνε σκεπτικιστής, σκέψου κριτικά, σκέψου ορθολογικά, αναθεώρησε. Διάβασε, ρώτα, ενημερώσου και έπειτα πορέψου ανάλογα! 

Να είσαι προσεκτικός. Να παρατηρείς τους άλλους . Κοίταζε τους στα μάτια. Κατέφγραψε τις κινήσεις, τις αντιδράσεις τους. 

Η ζωή είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Και είναι πολύτιμη γι αυτό μη τη σπαταλάς, μη τη ξοδεύεις χωρίς νόημα. Ζήσε με όλες σου τις αισθήσεις και απόλαυσε κάθε τι που έρχεται σ” αυτή τη διαδρομή. Είναι μάθημα ζωής το ταξίδι! 

Μη συμβουλεύεις διαρκώς τους νέους, είναι χάσιμο χρόνου. Δεν υπάρχει τρόπος να τους διδάξεις τον πόνο και τη δυστυχία, μόνο η εμπειρία θα το κάνει βασανιστικά.

Ταξίδεψε! Τα ταξίδια είναι από τις εμπειρίες που μένουν. Βγες έξω Δοκίμασε! Γεύσου, ρούφηξε άπληστα εικόνες. Άφησε τις αισθήσεις σου ελεύθερες! Η γεωγραφία, αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει! Κάθε πολιτισμός, κάθε ταξίδι, είναι μάθημα ζωής! 

15-things-that-make-you-happy-juniorsclub.gr

Εκθέσου, αφέσου, τσαλακώσου, χάσε τον έλεγχο που και που. Κι όχι μόνο τον έλεγχο του εαυτού σου, αλλά και τον έλεγχο σε σχέση με άλλους. Αρκετά απομονώθηκες στην καλύβα σου, στις φοβίες και τις ανασφάλειες σου, φτάνει όμως, βγες έξω και γνώρισε κόσμο. Ξαναβρές τους φίλους και τη συντροφικότητα! 

Μην προσπαθείς να ελέγξεις τους άλλους. Έτσι θα καταδικάσεις στο άγχος και τη δυστυχία όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά κι αυτούς που προσπαθείς να ελέγξεις. Άσε τους άλλους να ζήσουν και ζήσε για τον εαυτό σου. 

Η ζωή δεν είναι δίκαιη – Το σύμπαν δεν σου οφείλει καμιά παρηγοριά και το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της διαδρομής εσύ πεθαίνεις.

Να έχεις ισορροπία. Να απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου, χωρίς να πνίγεσαι σ” αυτά. Να μη ξεχνάς ότι οι φτωχοί του πλανήτη περπατούν χιλιόμετρα για την καθημερινή τους  τροφή,  ενώ οι πλούσιοι περπατούν χιλιόμετρα για να τη χωνέψουν.

Απ όλους έχεις να κερδίσεις κάτι. Μάθε από τους γύρω σου. Γίνε παιδί με τα παιδιά, παίξε μαζί τους αλλά πήγαινε και στο καφενείο να μιλήσεις με τους γέρους. Κάτι έχει να σου πει η συσσωρευμένη εμπειρία τους.

Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Μην παίρνεις τα πάντα σοβαρά  Πιθανόν υπερβάλλεις στο σήμερα. Αυτό που σε ενοχλεί ή φοβάσαι τώρα, το πιο πιθανό είναι αύριο να το κρίνεις ανούσιο ή χλιαρό. Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου από απόσταση, ρίξε μια ματιά σε όλα αυτά που σε τρομάζουν, δεν είναι όλα σοβαρά. Τα περισσότερα, απλώς σε αναστατώνουν για να χάσεις το στόχο σου, τη ζωή σου! 

feel-happy-juniorsclub.gr

Έχε υπομονή. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα ή κάθε μήνα. Εσύ όμως, θα πρέπει να είσαι εκεί, έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία σου και της ρουφήξεις το μεδούλι!

Μάλωσε καμιά φορά με τη σύντροφό σου αν χρειαστεί, δεν είναι τρομερό, άφησε τα συναισθήματα να εκτονωθούν. Κάνε αποσυμπίεση στο θυμό. Η φωτιά μερικές φορές είναι ευεργετική.  Αν καεί μια περιοχή με πουρνάρια ή ξερόχορτα, η άνοιξη πάλι θα δώσει νεαρή βλάστηση, εκλεκτή τροφή για τις γίδες και τα μικρά τους. Πρόσεχε όμως, τα λόγια που θα ειπωθούν δεν τα ξαναμαζεύεις. 

Πότε δεν θα υπάρξει ιδανική στιγμή, ποτέ οι συνθήκες και οι καταστάσεις δεν θα είναι ιδανικές. Ξεκίνα από εδώ που βρίσκεσαι τώρα! Μην αναβάλλεις.

Να είσαι ευγενικός. Ένα πρόσωπο που χαμογελά καθρεφτίζει ανάλογη συμπεριφορά. Κάνε δώρα. Ακόμη και το δώρο ενός καλού λόγου είναι σημαντικό.  Να φέρεσαι καλά στους ηλικιωμένους, σε λίγο θα σαι σαν αυτούς. Να φέρεσαι καλά και στα ζώα, αυτά δεν κρατάνε κακία, δε ζηλεύουν, δεν έχουν εμμονές, ούτε εγωισμό. Συγχωρούν, και μάλιστα χωρίς όριο.

Αν ξέρεις γράμματα διάβασε! Αυτοί που διαβάζουν ζουν επιπλέον ζωές. Όχι μόνο τη δική τους αλλά κι όλων αυτών που μπήκαν στη θέση τους. 

Τόλμησε, ο φόβος σε κρατά δεμένο αλλά δεν είναι πραγματικός, απλά προέρχεται από το άγνωστο που δεν βρίσκεται στο κεφάλι σου.

Μη δένεσαι με τα πράγματα. Η ζωή σου δε θέλει μεγάλες αποσκεύες. Άδειασε τις βαλίτσες για να γεμίζεις σε κάθε προορισμό και να βαδίζεις ανάλαφρα! Όσο περισσότερο το γεμίζεις, τόσο πιο δύσκολα θα περπατάς. Πάρε μόνο τα απαραίτητα,αποδεσμεύσου, νιώσε πιο ευέλικτος κι ελεύθερος.

κι αν όντως σε κάναμε να νιώσεις καλά, να καταλάβεις το νόημα στη ζωή, τότε κάνε LIKE στη σελίδα μας στο facebook —> Juniorsclub.gr  και διέδωσε σε όλους, αυτό το άρθρο!!!