Οι ιδέες σας

3 τρόποι να ισιώσετε τα τσαλακωμένα ρούχα σας χωρίς να τα σιδερώσετε

rouxa-sideroma

Αρχικά να σου πούμε πως συμπάσχουμε απόλυτα μαζί σου: και εμείς δυσανασχετούμε στην ιδέα του σιδερώματος όπως τα παιδιά πριν μπούνε στην τάξη, πρώτη μέρα στο σχολείο μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Από εκεί και μετά όμως θα αναγκαστούμε –και εμείς και εσύ- να το κάνουμε κάποια στιγμή. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αφήσει έξω από την «λεκάνη με τα σιδερωμένα» το αγαπημένο μας φόρεμα ή μία φούστα που πρέπει να βάλουμε οπωσδήποτε την άλλη μέρα στη δουλειά;

Yπάρχουν τρία εύκολα και πρακτικά tips που μπορούν να απομακρύνουν τις πολλές ζάρες από το κομμάτι που θες να φορέσεις χωρίς να χρειαστεί να το σιδερώσεις «κανονικά». Και στους παραθέτουμε και τους τρεις αμέσως.

#1 πιστολάκι μαλλιών

Το βάζεις στη μεσαία σκάλα, δεν θες να κάνεις ίσιωμα στο μαλλί, μία μπλούζα θες να «στρώσεις» και ρίχνεις τον θερμό αέρα –με φορά από πάνω προς τα κάτω- πάνω στα τσαλακωμένα σημεία του ρούχου. Θα δεις αποτέλεσμα άμεσα!

2 # ντους

Όχι, δεν εννοούμε να «κάνεις μπάνιο φορώντας το ασιδέρωτο φόρεμά σου», αλλά να το κρεμάσεις σε μία κρεμάστρα μέσα στο μπάνιο την ώρα που πλένεσαι. Οι υδρατμοί θα κάνουν το ρούχο σου να μοιάζει σαν να το έχεις μόλις βγάλει από την καυτή πρέσα. 

3 #νερό

Βρέξε με ένα ψεκαστήρι νερού τις ζάρες και άσε το ρούχο σου να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήσσει ευχάριστα.