Σχέσεις

4 ιδέες για να κρατήσετε την φλόγα στη σχέση σας ζωντανή!

Couple in love on a sail boat in the summer.

Η ερωτική φλόγα είναι που μας κρατάει σε μία σχέση και μας κάνει να θέλουμε να μείνουμε με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διατηρήσουμε;

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Οι σχέσεις αναπόφευκτα περιέχουν συνήθειες που καταλήγουν να γίνονται ρουτίνα. Εκεί υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας. Υπάρχει όμως και η αίσθηση της βαρεμάρας η οποία σε βάθος χρόνου σε κάνει λίγο αδιάφορη απέναντι στη σχέση σου. Για να σπάσετε αυτό το καθημερινό πρόγραμμα κάντε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα ταξίδι σε μέρος που δεν έχετε ξανά πάει ή ακόμα να δοκιμάσετε κάτι καινούριο στο σεξ. Δεν έχει σημασία αν θα είναι κάτι μικρό ή μεγάλο, σημασία έχει να είναι κάτι που δεν συνηθίζετε να κάνετε μαζί.

Επικοινωνήστε ένα συναίσθημα εκτός του “σ’αγαπώ”

Η ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι έχει πολύ σημαντικό ρόλο και το να λέτε μόνο “σ’αγαπώ” είναι πολύ όμορφο, αλλά δεν αρκεί. Εμπλουτίστε τα λόγια που λέτε ο ένας στον άλλον με πράγματα που δείχνουν άλλα συναισθήματα όπως θαυμασμό, ευγνωμοσύνη ή εκτίμηση. Χρησιμοποιήστε φράσεις όπως “Είμαι περήφανη για εσένα”, “Σημαίνεις πολλά για ‘μένα” ή “Αισθάνομαι ευγνώμων που ήρθες στη ζωή μου”. Θα δώσουν αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο που τα ακούει και σίγουρα θα σας φέρουν πιο κοντά.

Κάνε αυτό που θα ήθελες να κάνει ο σύντροφός σου

Πρέπει να δημιουργήσεις αυτό που θες και όχι να περιμένεις να συμβεί από μόνο του. Αν θέλεις για παράδειγμα ο σύντροφός σου να γίνει πιο ρομαντικός, κάνε εσύ το πρώτο βήμα. Αν αρχίσεις να οργανώνεις ρομαντικά δείπνα ή να φέρνεις λουλούδια στο σπίτι, θα αρχίσει να γίνεται μία συνήθεια που και εκείνος θα ακολουθήσει. Αν χρειάζεσαι να σε ακούει περισσότερο, τότε πρόσφερε του την προσοχή σου όση ώρα μιλάει και ρώτησέ τον σχετικά πράγματα. Έτσι θα αισθανθεί ότι ακούγεται και θα κάνει το ίδιο για εσένα.

Φίλησε τον εκεί που δεν το περιμένει

Σε μακροχρόνιες σχέσεις η οικειότητα κάνουν τα αγγίγματα και γενικότερα τη σωματική επαφή δεδομένα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά αν θες να ξανά βρεις τη σπίθα στη σχέση σου, χρειάζεται να εντάξεις το στοιχείο της έκπληξης στην κοινή σας ζωή. Φίλησε τον σε στιγμή ή σε μέρος που δεν το κάνεις συνήθως. Ίσως παραξενευτεί αλλά θα εκπλαγεί ευχάριστα με την ξαφνική έκφραση αγάπης.

Διαβάστε σχετικά

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις πιο ζουμερές γυναίκες;

Θάνος Ασκητής : Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μία σχέση