Κοινωνία

4χρονη επιβίωσε μόνη της 48 ώρες σε ένα δάσος ! Δεκάδες πολίτες την αναζητούσαν παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω Κορονοϊού!

paidi-hathike-sto-dasos-1-juniorsclub

Η μικρή Evelyn Sides, γνωστή και ως Vadie, μαζί με το σκύλο της Lucy, έπαιζαν στην αυλή ενός σπιτιού,  οικογενειακού φίλου, όταν ξαφνικά παιδί και σκύλος, διέφυγαν της προσοχής και πήγαν βόλτα στα βαθιά δάση της Αλαμπάμα. 

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, όταν ο οικογενειακός φίλος,  ανέλαβε να προσέχει την μόλις 4 ετών Vadie. Αμέσως όταν συνειδητοποίησε ότι το παιδί έλειπε, κάλεσε την αστυνομία.

διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να κάνετε όταν εξαφανιστεί το παιδί;

Μέσα σε λίγες ώρες οργανώθηκε αναζήτηση απο 400 εθελοντές, δύο ελικόπτερα και ομάδες αναζήτησης Κ-9. Όλοι μαζί, έψαχναν το δάσος και την μικρή Vadie. Οι φόβοι τους αυξανόταν καθώς η νύχτα έπεφτε χωρίς ίχνος του κοριτσιού ή του σκύλου της.

Την Πέμπτη, με το πρώτο φως έψαξαν ξανά, εντοπίζοντα κάποια ίχνη παιδιού στο δάσος, αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι της Vadie.

διαβάστε επίσης: STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν

Στη συνέχεια, την Παρασκευή, οι εθελοντές που περπατούσαν κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου άκουσαν ένα γαύγισμα. Ήταν η Λούσι. Έτρεξαν προς το σκυλί και εκεί, κοιμόταν σε μια κοιλάδα με πεύκα, το χαμένο κορίτσι.

paidi-hathike-sto-dasos-1-juniorsclub

Η Βάντι βρέθηκε, υγιής και σε εξαιρετικά καλή διάθεση. Ήταν στο δάσος με τη Lucy για λίγο περισσότερο από 48 ώρες. Εντοπίστηκε σε απόσταση, λιγότερο από ένα μίλι από το σπίτι απο όπου είχε χαθει. Στην κομητεία Lee, Ala., που είναι περίπου 60 μίλια ανατολικά του Montgomery.

“Ήταν ένα τόσο καταπληκτικό θέαμα”, δήλωσε ο Col. Edward D. Casey, ο διοικητής της 187ης Μαχητικής Πτέρυγας της Εθνικής Φρουράς της Αλαμπάμα, που ήταν από τους πρώτους εθελοντές που βρήκαν την Vadie. “Ξύπνησε, σηκώθηκε και είδαμε ότι ήταν εντάξει. Και το πιο εκπληκτικό ήταν σε πόσο ήρεμη κατασταση βρισκοταν. “

“Είπα ότι μετά από δύο νύχτες μόνη στο δάσος, θα ήταν πανικοβλημένη και θα κλαίει”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Casey, προσθέτοντας ότι, αντίθετα, η Vadie αναφώνησε: “Ω, δεν μπορώ να περιμένω να δω τη μαμά μου.”

Ο Jay Jones, ο σερίφης της κομητείας Lee, είπε ότι εκτός από κάποιες γρατζουνιές και αφυδάτωση, ο Vadie ήταν σε καλή κατάσταση.”Έκανε κάποιες ερωτησεις όπως: Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο δάσος; “, είπε.

Ο Σερίφης Τζόουνς πίστευε οτι η διάσωση της Βαντί οφείλεται στα μέλη της κοινότητας που βγήκαν σε αναζήτηση, παρά τις προειδοποιήσεις να μείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κοροναϊών.