5 πράγματα που δεν ξέρατε για το γιαούρτι

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως έχει ανέβει αρκετά η αορά γιαουρτιουτον τελευταίο χρόνο. Σίγουρα και εσείς είστε από αυτούς που αγαπούν το γιαούρτι. Όμως πόσο καλά γνωρίζετε αυτό το γευστικό σνακ; Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το γιαούρτι.
 
1. Είναι γεμάτο με βακτήρια – και αυτό είναι ένα καλό!
 
Το γιαούρτι περιέχει ζωντανά βακτήρια, τα γνωστά προβιοτικά, τα οποία είναι παρόμοια με τα βακτήρια του πεπτικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα βακτήρια βοηθάνε την πέψη, στην πρόληψη γαστρεντερικών λοιμώξεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 
2. Δεν είναι όλα τα γιαούρτια ίδια
 
Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές στα ψυγεία όσο αφορά τα γιαούρτια, από τη γεύση μέχρι την εθνικότητα. Είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεχτικά τα συστατικά, ώστε να γνωρίζετε τις θερμίδες, τα κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη. Καλό είναι να επιλέγετε γιαούρτι που είναι χαμηλά σε λιπαρά και περιέχει λιγότερο από 15 γραμμάρια ζάχαρη.
 
3.Το Ελληνικό γιαούρτι έχει περισσότερη πρωτεΐνη
 
Το Ελληνικό γιαούρτι περιέχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τα υπόλοιπα γιαούρτια. Στην πραγματικότητα ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι έχει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης, που ισοδυναμεί με 4 αυγά. Μια καλή και υγιεινή επιλογή για σνακ είναι ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με ένα φρούτο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
 
4. Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά
 
Αν ψάχνετε τρόπους να χάσετε βάρος και να μειώσετε τα κορεσμένα λιπαρά, τότε το γιαούρτι αποτελεί την ιδανική επιλογή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα, αντικαθιστώντας το βούτυρο. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε cookies, muffins, brownies και κέικ, χρησιμοποιώντας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αντί για βούτυρο.
 
5. Υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια
 
Μπορεί κάθε χρόνο να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων καινούρια γιαούρτια, όμως στη πραγματικότητα τα στοιχεία δείχνουν ότι το γιαούρτι καταναλώνεται ήδη από το 5.000 και 6.000 π.Χ. από τους βοσκούς της κεντρικής Ασίας. Επίσης το γιαούρτι αναφέρεται σε αρχαία κείμενα της Ινδίας, της Περσία και της Τουρκίας.
]]>

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν