Ταξίδια - Αξιοθέατα

5 συμβουλές για να είναι η Πασχαλινή εξόρμηση με το μωρό σας υπέροχη

μωρό-σε-μια-βα-ίτσα-ένα-ταξί-ι-ένα-μικρό-παι-ί-πήρε-από-τη-βα-ίτσα-και-75757815

1. Πάρτε μαζί σας ό,τι προμήθειες χρειάζεστε

Καλό είναι να έχετε μαζί σας μια τσάντα γεμάτη με όλα όσα πιθανολογείτε ότι θα σας ζητήσει το μωρό σας.. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από σνακς μέχρι λούτρινα ακόμη και ηλεκτρονικές συσκευές με τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια. Επιστρατεύστε όλα όσα αρέσουν στο μωρό σας προκειμένου να νιώθει άνετα και χαρούμενα. Έτσι το ταξίδι σας μπορεί να γίνει μια ευχάριστη υπόθεση!

2. Ξεκινήστε τις πρωινές ώρες

Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, καλό θα είναι, να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο λόγος; Είστε όλοι ξεκούραστοι και το μωράκι σας έχει χορτάσει το βραδυνό ύπνο του οπότε δεν διακατέχεται από γκρίνια. Επίσης με το φως της ημέρας μπορεί βλέποντας από το παράθυρο να αλλάζει παραστάσεις και τοπία κάτι που καθιστά το ταξίδι ενδιαφέρον!

3. Μην παραμελείτε το μωρό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Συνομιλείστε μαζί του, παίξτε και αν χρειαστεί, αλλάξτε θέση και καθίστε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Προσοχή μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε να το πάρετε αγκαλιά  ακόμη και αν γκρινιάζει. Το μωρό πρέπει να κάθεται στο καθισματάκι του αυτοκινήτου καθόλην τη διάρκεια του ταξιδιού.

4. Κάντε συχνές στάσεις

Υπολογίστε να κάνετε διαλλείματα κάθε δυόμιση ώρες περίπου. Τα μεγαλύετερα παιδιά θα σας το ζητήσουν από μόνα του! Τα μωράκια όμως έχουν την ανάγκη να ξεπιαστούν, να θηλάσουν, να αλλάξουν πάνα, και ο μόνος τρόπος να το εκφράσουν αν εσείς δεν προνοήσετε είναι να κλάψουν. Για να έχετε λοιπόν ένα ήρεμο ταξίδι προνοήστε τις συχνές στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

5. Αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο και θηλάζετε κάντε το  κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης

Κατά την απογείωση αλλά και την προσγείωση, θηλάστε το μωρό σας ώστε να είναι λιγότερη η πίεση στα αυτιά του. Έτσι θα είναι και εκείνο πιό χαλαρό.