Παιχνίδια

6 εναλλακτικά παιχνίδια για αξέχαστες στιγμές στην παραλία με τα παιδιά σας

paralia7-juniorsclub
Το καλοκαίρι έχει ηδη φτάσει και σιγουρα κάποιες ημέρες της εβδομάδας είναι αφιέρωμένες στις οικογενειακες εξορμήσεις σε κοντινές ή μακρινές παραλίες.
 
Τα παιδιά ενθουσιάζονται με την θάλασσα και ανυπομωνούν. Εδώ, όμως, θα βρείτε πρωτότυπους τρόπους, για να τα κάνετε ακόμα πιο ευχάριστες τις ώρες των παιδιών σας στην παραλία.
 
Αυτοσχέδια παιχνίδια στην παραλία με μηδαμινό κόστος!
 
Φτιάξε ένα γήπεδο beach volley!
 
paralia-juniorsclub
 
Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι 2 ξύλα, πάσσαλοι ή οτιδήποτε μπορείς να μπήξεις στην άμμο και μια πετσέτα ή ένα παρεό.
 
Φαντάζομαι κατάλαβες τι πρέπει να κάνεις! Δένεις το παρεό ή τη θαλασσινή πετσέτα σου στα 2 ξύλα και ύστερα τα στερεώνεις στην άμμο. Αν φυσάει βρες μερικές πέτρες για να σταθεροποιήσεις τα πασσαλάκια.
 
Δε χρειάζεται να γνωρίζεις όλους τους κανόνες, ούτε να κρατάς σκορ απλά άφησε τα παιδιά να το χαρούν με την ψυχή τους, πετώντας τη μπάλα από τη μία στην άλλη πλευρά!
 
Αγώνας δρόμου παραλλαγή 1!
 
paralia2-juniorsclub
 
Τράβηξε μια οριζόντια γραμμή στην άμμο για σημείο εκκίνησης και άλλη μία μερικά μέτρα μακριά για σημείο λήξης. Στον τερματισμό στήριξε ένα φτυάρι ή μια τσουγκράνα, για να μπορούν να το βλέπουν τα μικρά από μακριά!
 
Βάλε τα παιδιά σου να ξαπλώσουν και να συρθούν στην άμμο μέχρι τον τερματισμό. Ο πρώτος κερδίζει!
 
 Αγώνας δρόμου 2η επιλογή!
 
paralia3-juniorsclub
 
Το στήσιμο του “στίβου” είναι ακριβώς το ίδιο, απλά διαφορετικό το αγώνισμα! Πάρε δύο ποτηράκια ή μπουκαλάκια και γέμισέ τα με θαλασσινό νερό. Βάλε τα παιδιά σου να τα στηρίξουν στο κεφάλι τους και να φτάσουν στον τερματισμό χωρίς να βραχούν.
 
Αν υπάρχουν κι άλλα παιδάκια στην παραλία που θέλουν να παίξουν, μετέτρεψε το αγώνισμα σε σκυταλοδρομία!
 
Τρίλιζα
 
paralia4-juniorsclub
 
Πάρε το παρεό σου ή την πετσέτα σου, μερικά ξύλα και μερικές πέτρες και ξεκινήστε το διαγωνισμό τρίλιζας. Ποιος θα κερδίσει;
 
Συλλέξτε κοχύλια και πέτρες
 
paralia5-juniorsclub
 
Δώσε στα μικρά σου από ένα κουβαδάκι με λίγο νερό και πες να μαζέψουν όσα όμορφα πετραδάκια και κοχύλια βρουν. Στη συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε όμορφα κολιές με πετονιά ή διακοσμητικά βαζάκια με νερό και θαλασσινούς θησαυρούς!
 
Θάψε το μπαμπά
 
paralia6-juniorsclub
 
Το αγαπημένο παιχνίδι κάθε οικογένεια ή φιλικής παρέας να διαλέξετε έναν υπερτυχερό και να τον θάψετε κάτω από την άμμο. Θα περάσετε τέλεια!