Ταξίδια - Αξιοθέατα

7 λόγοι για να κάνεις διακοπές με τα παιδιά στο Ναύπλιο!

diakopes-5-nafplio

Είστε με παιδιά και μένετε Αττική ή Πελοπόννησο. Θέλετε να κάνετε διακοπές σε έναν κοντινό προορισμό, χωρίς πολλά μεταφορικά έξοδα και κυρίως να έχει δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας! 

Ένας υπέροχος προορισμός είναι το Ναύπλιο! 

Έχετε πολλές επιλογές για διαμονή και για καλό φαγητό, ενώ πραγματικά αξίζει να δείτε: 

diakopes-2-nafplio

1.Το Παλαμήδι: 999 σκαλοπάτια πάνω από την πόλη 
999 ή 857 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του Παλαμηδιού; Ανακαλύψτε το, ανεβαίνοντας και εσείς με τα παιδιά σας, στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας. Το φρούριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. 

Να έχετε μαζί σας, νερό, μια δεύτερη μπλούζα για τα παιδιά, φρούτα και σακούλα σκουπιδιών. Την ανάβαση θα την κάνετε αρκετά νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να μη ταλαιπωρηθείτε μέσα στη ζέστη! 

2.Ακροναυπλία: η Ακρόπολη του Αργολικού 
Η ακρόπολη του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ κτίστηκε από τους Ενετούς και ύστερα πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και των Τούρκων. Αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τον βράχο της Ακροναυπλίας θα απολαύσετε τη μοναδική θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς. 

diakopes-1-nafplio

3. Το Μπούρτζι: ο «θαλασσόπυργος» του Ναυπλίου 
Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό. Όταν διανύσετε με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή και φτάσετε κάτω από το ενετικό κάστρο του, η εντύπωση αλλάζει.

Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 και έχει σχήμα ακανόνιστου εξάγωνου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου και δεν έχει μόνο ειρηνικές μνήμες. Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που διώχνουν μακριά… τα φαντάσματα του χθες.

Προσοχή μέσα στο βαρκάκι με τα παιδιά. Πρέπει να έχετε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας!!! 

diakopes-4-nafplio

4. Μπάνιο στο Τολό! 

Στο Νομό Αργολίδας, γύρω στα 10-12 χιλιόμετρα ανατολικά του Ναυπλίου, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, το Τολό. Βρίσκεστε δίπλα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους…πεντακάθαρα νερά…αμμώδεις παραλίες, υπέροχο φαγητό…τι να πει κανείς άλλο! Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα το λατρέψετε όπως και εγώ και ιδιαίτερα εάν έχετε και παιδιά!

diakopes-8-nafplio

5.H μητρόπολη και το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι 
Και εδώ, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, η ιστορία της νεώτερης Ελλάδας δίνει ισχυρό «παρών»: εδώ έγινε η κηδεία του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Δημητρίου Υψηλάντη και του Ιωάννη Καποδίστρια. Εδώ στέφθηκε βασιλιάς του πρώτου ελληνικού κράτους ο Όθωνας. Στο εσωτερικό της Μητρόπολης θα δείτε ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Εικάζεται ότι είναι έργο ενός από τους μαθητές του.

6.Μουσείο Κομπολογιού: ιστορία φτιαγμένη με χάντρες 
Ο ιδιοκτήτης του αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια, συλλέγοντας και μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από το κομπολόι. Στη συλλογή του θα δείτε περίπου 700 διαφορετικά κομπολόγια μουσουλμάνων, χριστιανών, καθολικών, ινδουιστών, βουδιστών, Ελλήνων και Τούρκων.

7.Πύλη Ξηράς 
Αποτελούσε τη μοναδική είσοδο για την κάτω πόλη από τη στεριά, και μάλιστα έκλεινε μετά τη δύση του ηλίου. Όποιος δεν την προλάβαινε, διανυκτέρευε εκτός… Σήμερα, η εξωτερική όψη της πύλης έχει ανακατασκευαστεί, όπως ήταν η αρχική της μορφή.

diakopes-3-nafplio