Σπίτι

9 επιλογές χρώματος για το δωμάτιο του μωρού

modern-bedroom
Αυτή την περίοδο διαλέγετε την κούνια του μωρού σας; Εκτός από την ασφάλεια και την άνεση που θέλετε να προσφέρουν τα βρεφικά έπιπλα σίγουρα τα χρώματα που  θα επιλέξετε να έχει το βρεφικό δωμάτιο  ξέρετε ότι επηρεάζουν τη διάθεση του ατόμου,του βρέφους ή του ενήλικα που περνά πολλές ώρες στο χώρο αυτό.  
 
Εμείς συγκεντρώσαμε τα επικρατέστερα χρώματα για ένα βρεφικό δωμάτιο και σας τα παρουσιάζουμε.  
 
Πράσινο: Το πράσινο είναι το καλύτερο χρώμα για χρήση σε ένα περιβάλλον μάθησης. Προωθεί την ηρεμία της σκέψης και της συγκέντρωσης. Είναι, επίσης, πολύ γαλήνιο, ήρεμο και φυσικό. Το πράσινο είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα στη διακόσμηση επειδή είναι τόσο άφθονο στη φύση.
 
1.Μπλε: Το μπλε είναι ήρεμο, αλλά να είστε προσεκτικοί με την απόχρωση. Το γκρι-μπλε μπορεί να κλίνει προς την θλίψη. Το μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από τα τρόφιμα. Εάν έχετε ένα παιδί που αρνείται να φάει, να αποφεύγετε μπλε πιάτα! Στο δωμάτιο, χρησιμοποιείστε ζεστό ή φωτεινό μπλε και αποφύγετε την υπερβολή χρήση όπως το ναυτικό μπλε ή σκούρες αποχρώσεις. Το μπλε είναι επίσης ψυχρό – «δροσιστικό», το οποίο είναι καλό για ένα μωρό που ζεσταίνεται εύκολα.

2.Γκρι: 
Το γκρι σας εμπνέει για σκέψη -με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να αισθάνεστε λίγο πεσμένη/ος σε μια συννεφιασμένη μέρα (για αυτό τα αδιάβροχα είναι κίτρινα). Να είστε προσεκτικοί με το γκρι. Τα πλεονεκτήματα του είναι ότι προάγει τη σκέψη και το συναίσθημα, αλλά αυτό περιλαμβάνει τη θλίψη και τη μοναξιά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γκρι, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό τόνο και ανακατέψτε με φωτεινότερα χρώματα.
 
3.Κόκκινο: Το κόκκινο είναι έντονο και προσελκύει πολλή προσοχή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο βρεφικό δωμάτιο αλλά μόνο σε ένα τοίχο. Το κόκκινο είναι το πιο «ζεστό» χρώμα και μπορεί να προβάλει έντονα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

4.Πορτοκαλί:
Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ άνετο χρώμα. Προωθεί μια φιλόξενη αίσθηση και εμπνέει διαπροσωπική συνομιλία. Το πορτοκάλι είναι φιλικό. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο πορτοκαλί για μια υπερ-άνετη ατμόσφαιρα ή φωτεινό πορτοκαλί για πιο μοντέρνα αίσθηση!

5.Κίτρινο: 
Το κίτρινο είναι φωτεινό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Πάρα πολύ έντονο ή πάρα πολύ φωτεινό κίτρινο μπορεί να ταράξει ένα μωρό. Το απαλό κίτρινο προωθεί τη συγκέντρωση και τις συναισθηματικές σκέψεις.
6.Μωβ: Το μωβ έχει χαρακτηριστεί ως βασιλικό χρώμα. Το μωβ σε παστελ απόχρωση, όπως η λεβάντα και οι πασχαλιές, είναι πιο ήρεμη και γαλήνια, αλλά εξακολουθεί να έχει αυτή την αίσθηση πολυτέλειας. Το μωβ είναι σπάνιο στη φύση, επομένως, είναι το πιο «αφύσικο» χρώμα.

7.Λευκό: 
Το λευκό είναι αγγελικό και γλυκό, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει μυστικότητα. Μείνετε σίγουρα μακριά από ένα κατάλευκο δωμάτιο- σε όλους τους τοίχους, σε όλα τα σημεία. Και προσέξτε-το λευκό είναι σίγουρα επιρρεπές σε λεκέδες.

8.Ροζ: 
Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά κορίτσια αγαπούν το ροζ. Είναι παγκοσμίως το χρώμα για οτιδήποτε κοριτσίστικο. Το ροζ είναι ήρεμο επίσης, ιδιαίτερα με τα παιδιά που έχουν την τάση να έχουν ξεσπάσματα.

9.Καφέ: 
Το καφέ είναι το χρώμα της γης, που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο. Αποφύγετε οποιαδήποτε από τις μεσαίες αποχρώσεις.