Κοινωνία

Αγοράκι ζητά ελεημοσύνη για να ταΐσει την αδερφή του – Δείτε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο

paidia-juniorsclub

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, περίπου 1,5 εκατομμύρια άστεγα παιδιά ζούσαν στους δρόμους των Φιλιπίννων, αριθμός που δεν πρέπει να έχει διαφοροποιηθεί πολύ μέχρι σήμερα – γεγονός που εύκολα διαπίστωσε ένα ζευγάρι που βρέθηκε στις Φιλιπίννες λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα.

Έξω από το εστιατόριο που θα γευμάτιζαν, η Geo Tolentino Ringor και ο άντρας της, John Benedict, είδαν ένα άπορο αγοράκι που ζητούσε ελεημοσύνη. Τότε, θεώρησαν υποχρέωσή τους να του προσφέρουν ένα γεύμα και έτσι παρήγγειλαν ακόμα μία μερίδα φαγητού για να του τη δώσουν.

Βγαίνοντας, είδαν κάτι που δεν περίμεναν: αυτό που αντίκρισαν ήταν μια πράξη μεγαλοψυχίας, ανιδιοτέλειας και αγάπης που δεν μπορεί ν’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Το παιδί έτρεξε προς την αδερφή του, άνοιξε τη συσκευασία του φαγητού και άρχισε να την ταΐζει με στοργή προτού φάει εκείνο.

Το ζευγάρι απαθανάτισε το γεγονός με μια φωτογραφία, που στη συνέχεια «ανέβασε» στο διαδίκτυο.

paidia2-juniorsclub

Με αυτή την (αθελά του συμβολική) πράξη, το φτωχό αγοράκι κατάφερε να μας δώσει δύο μαθήματα ανθρωπιάς: το μάθημα του να μοιράζεσαι ακόμα και αν έχεις λίγα αλλά και του να βάζεις τον συνάνθρωπό σου πάνω απ’ τον εαυτό σου.