Κοινωνία Περίεργα

Αλεξιπτωτιστές έκαναν εντυπωσιακή “βουτιά” 40 ορόφων – Δείτε το video που κόβει την ανάσα

aliksiptotistes-juniorsclub
Δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην καρδιά του Σάο Πάουλο, αφού ξεγέλασαν πρώτα τους άνδρες της ασφάλειας του κτηρίου.
 
Το σπορ αυτό, το αποκαλούμενο “BASE Jump” (άλμα από σταθερό σημείο, κτήριο, κεραία, γέφυρα ή γκρεμό και όχι από αεροσκάφος) θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα.
 
Το άλμα τους είχε διάρκεια 13 δευτερόλεπτα –τα τρία από αυτά ήταν ελεύθερη πτώση. Προσγειώθηκαν σε μια λεωφόρο στις 22.30, ώρα που η κυκλοφορία έχει αραιώσει και αφού υπολόγισαν προηγουμένως πόσο χρόνο παραμένουν σταματημένα τα αυτοκίνητα όταν ανάψει το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, εξήγησε ο Ζανέλα.
 
Το κτηριο Ιτάλια είναι το δεύτερο ψηλότερο του Σάο Πάουλο (165 μέτρα) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Πριν πηδήξουν οι δύο αθλητές δείπνησαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο του ουρανοξύστη, στον τελευταίο όροφο. Κατόπιν πήγαν στις τουαλέτες για να ετοιμαστούν.
 
«Αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μας κοίταζαν περίεργα γιατί φορούσαμε τζιν, μπλουζάκια και σακίδια πλάτης», είπε ο Ζανέλα. Βιάστηκαν έτσι να πάνε στη σκάλα που οδηγεί στο εξωτερικό μέρος του κτηρίου και πρόλαβαν να πηδήξουν πριν τους εμποδίσουν οι φύλακες.
 
Η διεύθυνση του ουρανοξύστη θα αποφασίσει αν θα επιδιώξει τη δικαστική δίωξη των δύο αλεξιπτωτιστών, σημείωσε ο G1. Στον ίδιο ουρανοξύστη είχε αναρριχηθεί το 2008 ο Γάλλος Αλέν Ρομπέρ, ο αποκαλούμενος και «άνθρωπος-αράχνη».
 
Δείτε το video