Εκπαίδευση

Άμεση μεταστέγαση του Επαγγελματικού γυμνασίου Πύργου

eek_scholio-juniorsclub.gr

Να πάρει θέση στο θέμα της μεταστέγασης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις». Με επιστολή, που εστάλη στον πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης στις λυόμενες αίθουσες που μέχρι τώρα στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Στην επιστολή, που υπογράφεται εκ μέρους του Δ.Σ, από τον πρόεδρο Γιάννη Παπαδάτο και τη γραμματέα Λεμονιά Χριστοπούλου, γίνεται εκτενής αναφορά στις συνθήκες στέγασης και στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των δυο σχολικών μονάδων.

Συστέγαση και… συνδιδασκαλία

 Το Ειδικό Γυμνάσιο συστεγάζεται αναγκαστικά εδώ και κάποια χρόνια  με το Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι ο χώρος πλέον είναι εντελώς ανεπαρκής για τη στέγαση των δύο αυτών σχολείων. Την περσινή χρονιά είχαμε και το οδυνηρό φαινόμενο της συνδιδασκαλίας δύο τμημάτων στην ίδια αίθουσα.

Επιπλέον – υπενθυμίζεται ότι – υπάρχει νέος εξοπλισμός που παραμένει στα δέματα γιατί δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθεί. Έτσι κάποια δέματα μένουν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ υπάρχει και ένα θερμοκήπιο-υδροπονίο που αναγκαστικά παραμένει εκτεθειμένο έξω στο προαύλιο.

Αναφερόμενος στην πρόταση για την τοποθέτηση δυο επιπλέον λυόμενων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος (σ.σ διαδικασία που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει), σημειώνει ο κ.Παπαδάτος ότι, «…δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι η λύση αυτή είναι σπατάλη χρημάτων και δεν εξυπηρετεί ούτε προσωρινά τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Η πρόταση

Η πρόταση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η «…προσωρινή μεταφορά στις λυόμενες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Πύργου, αφού πρόκειται για ένα έτοιμο σχολείο που θα δώσει τη δυνατότητα στα δύο σχολεία να λειτουργήσουν με επάρκεια χώρων. Εδώ θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι επίκειται και η έγκριση των λυκειακών τάξεων  του Ειδικού Γυμνασίου κάτι που θα μεγαλώσει τις ανάγκες σε αίθουσες του εν λόγω σχολείου. Γίνεται έτσι κατανοητό ότι εάν δεν μπορέσει να προχωρήσει η μόνιμη λύση την επόμενη χρονιά (κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Κολιρίου), δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο».

Σαφώς και τα μέλη του Συλλόγου γνωρίζουν ότι, οι λυόμενες αίθουσες δεν είναι η ιδανική λύση για τη λειτουργία ενός σχολείου, αλλά σημειώνουν πως, είναι πολύ καλύτερο η λειτουργία των δυο σχολείων σε 20 περίπου αίθουσες απ’ ότι σε 7 που λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια Νάνσυ Σπυροπούλου  (n_spyropoulou@yahoo.gr)

πηγή:patrisnews.com