Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Ανησυχητικά κόκκινα σημάδια είδε η μητέρα στο παιδί της-Τι είναι; Πώς αντιμετωπίζεται;

1436000132-4bf611eff19d5eb9dd90b3cb5e83b0e4-810x423

Δυστυχώς οι εξορμήσεις στην εξοχή δεν καταλήγουν πάντα ευχάριστα, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ένας από αυτούς είναι και η ιστορία που ακολουθεί και πρέπει ΟΛΟΙ οι γονείς να διαβάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Όταν η Karen McGregor παρατήρησε κόκκινα εξανθήματα στο σώμα του παιδιού της στην αρχή σκέφτηκε κάποια αλλεργία, όταν όμως άρχισε να εξαπλώνεται κάλεσε αμέσως τον γιατρό.

1435999400-7b6fbd4c592d356e087a0f1053751007

Οι συγκεκριμένες κόκκινες κηλίδες ονομάζονται «Μεταναστευτικό» ερύθημα. Τι είναι όμως;

«Μεταναστευτικό» ερύθημα

Πώς εμφανίζεται: Με τη μορφή κόκκινου εξανθήματος στο δέρμα, όταν αυτό έχει μολυνθεί από το μικρόβιο Borrelia (μπορρέλια). Κύριο χαρακτηριστικό του μεταναστευτικού ερυθήματος είναι ότι όσο μεγαλώνει σε διάμετρο, τόσο το χρώμα του δέρματος στο κέντρο του γίνεται πιο ανοιχτό, ενώ δεν έχει άλλα συμπτώματα.

Τι είναι: Πρόκειται για μόλυνση (νόσος Lyme) που μπορεί να προκληθεί μετά από τσίμπημα ενός σπάνιου τσιμπουριού (ονομάζεται τσιμπούρι ιξώδης και έχει μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας). To μεταναστευτικό ερύθημα εμφανίζεται μέσα σε 3 μήνες και συχνά ακόμα και μέσα σε 3 εβδομάδες μετά το τσίμπημα. Ταυτόχρονα με το εξάνθημα ή και αρκετό καιρό μετά μπορεί να εμφανιστούν και άλλα συμπτώματα (π.χ. πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις, πονοκέφαλος, κόπωση).

Τι μπορείτε να κάνετε: Είναι σημαντικό όταν βρίσκεστε στην εξοχή να ελέγχετε σχολαστικά το παιδί για τυχόν προσκολλημένα τσιμπούρια επάνω του. Έτσι, αν υπάρχει τσιμπούρι και αφαιρεθεί εγκαίρως, ακόμα και αν πρόκειται για το τσιμπούρι ιξώδης, δεν θα κινδυνέψει από την εισβολή του μικροβίου στο δέρμα του. Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές το μικρόβιο από το συγκεκριμένο τσιμπούρι δεν μεταδίδεται αμέσως μετά το τσίμπημα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μόνο αρκετές ώρες έως και μιάμιση μέρα αργότερα. Όσον αφορά στη θεραπεία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

fanpage.gr