Κοινωνία

Απίστευτο – Αστυνομικός χρειάστηκε να απεγκλωβίσει βρέφος από δημόσια τουαλέτα

kina-neogennnhto-juniorsclub.gr

Μια απίστευτη ιστορία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου και σοκάρει.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πεκίνο. Εκεί, μια μάνα γέννησε σε δημόσια τουαλέτα κι εν συνεχεία εγκατέλειψε το βρέφος! Το νεογέννητο κοριτσάκι, εγκλωβίστηκε στη τουαλέτα όταν σφήνωσε το κεφαλάκι του στο σωλήνα. Όπως όλα δείχνουν, επέζησε από θαύμα.

Όταν κάποιοι περαστικοί άκουσαν το κλάμα του, ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε αμέσως. Έντρομος ο αστυνομικός που έστασε στη σημείο, απεγκλώβισε το κοριτσάκι, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Πεκίνου. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, ενώ -για καλή του τύχη- δεν φέρει τραύματα από την «επεισοδιακή» γέννα.

«Το κεφάλι του παιδιού ήταν στραμμένο προς τα κάτω και όλο του το σώμα είχε πέσει μέσα στην αποχέτευση. Μπορούσαμε μόνο να δούμε τα πόδια του βρέφους από το πλάι», δήλωσε ο αστυνομικός που έσωσε το κοριτσάκι στους Beijing Times.

kina2-neogennnhto-juniorsclub.gr

Άγνωστος πάντως παραμένει ο λόγος που οδήγησε τη μητέρα του βρέφους στην αδικαιολόγητη αυτή πράξη. Βέβαια, οι Κινέζοι συνηθίζουν να εγκαταλείπουν τα μωρά τους εξαιτίας οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων που υφίστανται.

Η δε πολιτική της χώρας είναι πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά στη γέννηση των παιδιών, καθώς προβλέπει βαριά πρόστιμα για όσα ζευγάρια επιθυμούν να αποκτήσουν παραπάνω από ένα παιδί. 

Υπολογίζεται πως περίπου 10.000 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κίνα.

Οι αρχές πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό της μητέρας και του πατέρα του μικρού κοριτσιού.