Ζώα

Απίστευτο: Δείτε τι έφτιαξαν χελιδόνια “Μια πολυκατοικία” (φωτογραφία)

09s1xld-thumb-large

Όταν οι αρχιτέκτονες της φύσης έχουν κέφια, γίνονται μοναδικά πράγματα. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 15 συνεχόμενες χελιδονοφωλιές κατασκεύασαν χελιδονάκια. Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια “κανονική πολυκατοικία”.  Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook από τον χρήστη Elias Mimmis συνοδευόμενη από την λεζάντα:

“Όταν οι αρχιτέκτονες της φύσης δίνουν ρέστα. Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 15 συνεχόμενες χελιδονοφωλιές, κανονική πολυκατοικία.”

Μπορείτε να δείτε την φωτογραφία παρακάτω:

101285664_10216016656039720_8590833597374529536_o

Πόσα πράγματα γνωρίζουμε τελικά για τα πανέμορφα χελιδόνια;

Από πολύ παλιά οι άνθρωποι είχαν συνδυάσει την άφιξη των χελιδονιών με την άνοιξη. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να καταλάβουμε γιατί τα χελιδόνια είναι τόσο αγαπητά στους ανθρώπους. Ωστόσο, ακόμα ένας λόγος είναι και η τροφή τους αφού τρέφονται με έντομα, όπως τα κουνούπια και οι μύγες γλυτώνοντας έτσι τους ανθρώπους από χιλιάδες ενοχλητικά τσιμπήματα και όχι μόνο.

Τα χελιδόνια διανύουν πάρα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν σε εμάς αντιμετωπίζοντας παράλληλα πάρα πολλούς κινδύνους όπως τα αρπακτικά πουλιά, τους δυνατούς ανέμους και τις καταιγίδες.

Τα τέσσερα από τα πέντε είδη χελιδονιών που υπάρχουν, φτιάχνουν τη φωλιά τους από πηλό (λάσπη) ενώ μόνο το ένα (το οχθοχελίδονο) ανοίγει τρύπες στο έδαφος συνήθως εκεί που υπάρχει νερό. Μαζεύουν μικρά κομμάτια λάσπης από κάποιο κοντινό σημείο και τα μεταφέρουν εκεί που θέλουν για να χτίσουν τη φωλιά τους.

Χρειάζονται 700 – 1500 σβόλους για την κάθε φωλιά. Το «χτίσιμο» μπορεί να κρατήσει από 3 έως 16 ημέρες.

 

Διαβάστε σχετικά:

Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου!

Κώστας Ελευθεριάδης: «Ο γητευτής των γερακιών από τη Δράμα»