Παιδί

Από ποια ηλικία θα ξεκινήσει να κάνει φίλους το παιδί σας;

Webp.net-resizeimage-5-1-1

Ήδη από μικρή ηλικία ξεκινούν τα παιδιά να δείχνουν τα πρώτα σημάδια κοινωνικότητας με άτομα εκτός της οικογένειας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Με δεδομένο πως το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, υπάρχει ένας πολύ γενικός κανόνας που αναφέρει πως ήδη από την ηλικία των 3 ετών θα ξεκινήσει να δείχνει ενδιαφέρον για παιχνίδι με άλλα παιδιά που βρίσκονται κοντά στην ηλικία. Θα θέλει να συμμετάσχει σε ομαδικά παιχνίδια στην παιδική χαρά ή τον παιδικό σταθμό, όμως θα χρειαστεί και τη βοήθειά σας ώστε να γίνουν οι..πρώτες φιλίες.

Τι μπορείτε να κάνετε:

-Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να καλείτε ένα παιδί στο σπίτι για παιχνίδι. Ρωτήστε το παιδί σας με ποιο θα ήθελε να παίξει ένα απόγευμα και κανονίστε το play date.

-Ξεκινήστε με έναν χώρο που του είναι οικείος ώστε να νιώθει ασφάλεια και μιλήστε από πριν μαζί του για τα παιχνίδια που θέλει να παίξει με τον νέο του φίλο.

-Αν πάτε εσείς σε κάποιο σπίτι, μην το αφήσετε και φύγετε. Ειδικά τις πρώτες φορές. Καθίστε σε έναν άλλον χώρο με τους γονείς ώστε το παιδί να γνωρίζει πως είστε κοντά και να μπορείτε και εσείς να το βοηθήσετε ή να το στηρίξετε αν χρειαστεί.

-Όταν τα πρώτα play dates με ένα παιδάκι στεφθούν με επιτυχία, μπορείτε να ξεκινήσετε να οργανώνετε κάπως πιο μεγάλα, με δύο ή τρία παιδάκια ταυτόχρονα. Βρείτε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως ένα μικρό πάρτι στην αυλή ή κάποιο πικ-νικ στον κήπο.

-Εξηγήστε του τι σημαίνει φιλία και δείξτε ενδιαφέρον για τους νέους φίλους που έχει δημιουργήσει.

-Να κανονίζετε συχνές συναντήσεις του παιδιού με τους φίλους του ώστε να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και να «συστηθεί» από νωρίς με την έννοια της φιλίας.

 

Διαβάστε επίσης

Τα κατάλληλα παιχνίδια από 6 έως 10 ετών

Παιδιά και σκυλιά – Μια δυνατή φιλία σε 10 φωτογραφίες!

Παιδική Φιλία: Υπάρχει και κατά πόσο είναι σημαντική;

 facebook-fylladio_2-juniorsclub