Κοινωνία Προτεινόμενο

Αποκλειστικό: 10 γράμματα παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη που πρέπει να διαβάσεις

gramma-2-juniorsclub

Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα, όπως και σ΄άλλες χώρες πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και στέλνουν τα γράμματα τους σ΄αυτόν. Τα Ελληνικά ταχυδρομεία από τα Χριστούγεννα του ’91, συλλέγουν τα γράμματα των παιδιών και κάποια επιλέχθηκαν τυχαία για να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα. Το juniorsclub.gr σας παρουσιάζει για πρώτη φορά γράμματα παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη.

 

1ο γράμμα

gramma-11-juniorsclub  Άγιε Βασίλη,

Είμαστε 3 αδελφάκια. Ο πατέρας μας πέθανε πριν ένα μήνα και θέλουμε να πας κοντά του να του πεις ότι τον αγαπάμε και τον θυμόμαστε κάθε στιγμή. Να ναι ευτυχισμένος κοντά στον Θεό. Η μαμά λέει ότι η ψυχή του είναι πάντα κοντά μας. Τον αγαπάει πολύ.

Αν θέλεις να μας φέρεις δώρα.

Πολλά φιλιά στον πατέρα μας. Με αγάπη

2ο γράμμα

gramma-7-juniorsclub

Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη,

Είμαστε δύο αδελφάκια. Δεν σου ζητάμε δώρα γιατί έχεις να δώσεις σε πολλά παιδάκια και μπορεί να μη τα προλάβεις όλα. Αυτό που ζητάμε από σένα είναι να κάνεις το μπαμπά μας γρήγορα καλά που χτύπησε γιατί είσαι Άγιος και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Σε ευχαριστούμε.

3ο γράμμα

gramma-9-juniorsclub

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

πρώτον θέλω όταν έρθεις να κάτσεις μέχρι να ξυπνήσω. Βέβαια το ξέρω ότι πρέπει να πας τα δώρα τους στα άλλα παιδιά αλλά τι να κάνω; Σ’ αγαπώ πάρα πολύ και από την άλλη θέλω να δω τον Ρούντολφ. Φέτος θέλω να μου φέρεις ότι θέλεις. Για την μαμά να μαμά να φέρεις μια ωραία κομψή θήκη για το κινητό της το samsung.Και τέλος θα ήθελα να φέρεις πάλι ότι θέλεις για τον ντούκο μου. Δηλαδή το μπαμπά μου.

4ο γράμμα

gramma-10-juniorsclub

Αγαπητέ Ά- Βασίλη,

Σήμερα έμαθα τη διεύθυνση σου και αποφάσισα να σου στείλω το γράμμα μου, κατευθείαν σπίτι στο σπίτι σου.

Δώρο; Εδώ σε θέλω κάβουρα!! Λοιπόν Αϊ -Βασίλη μου το καλύτερο δώρο για εμάς τα παιδιά είναι η ειρήνη! Κατά βάθος όμως, όλα θέλουμε ένα δώρο. Ότι και να είναι! Εγώ λοιπόν, φέτος, Αϊ Βασίλη, θα ήθελα να μου φέρεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο, με πολλές σελίδες και πολλά μυστήρια που δεν πρέπει να μείνουν ανεξιχνίαστα. Αλλά και να μη μου στείλεις τίποτα, δεν θα παρεξηγηθώ, φτάνει να μην αποκλειστούμε στην Καβάλα και δεν πάμε στο Νευροκόπι!!!

Άγιε μου Βασίλη σου εύχομαι καλή πρωτοχρονιά και καλή διανομή δώρων!!

5ο γράμμα

gramma-5-juniorsclub

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

μου λένε ότι δεν υπάρχεις αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Γι΄αυτό σε παρακαλώ, θέλω να μου στείλεις ένα αγόρι. Θα το προτιμούσα μελαχρινό.

Επίσης, σε παρακαλώ, στείλε και 2 ξανθά για τις φίλες μου

Ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ. Μη με ξεχάσεις

6ο γράμμα

gramma-13-juniorsclub

Άγιε Βασίλη μου,

Τίποτα δε θα θελα να σου ζητήσω να μου φέρεις. Θα θελα όμως να σου δώσω τα άγχη και τις γκρίνιες μου, να τα πετάξεις εκεί ψηλά στην παγωμένη θάλασσα. Να μπορώ χωρίς αυτά να απολαμβάνω κάθε μέρα το φως της καινούργιας αυγής, το γέλιο των παιδιών και τις ζαβολιές τους. Να μπορώ να χαίρομαι το πολυτιμότερο δώρο που μου έχει δοθεί: το δώρο της ζωής.

7ο γράμμα

gramma-14-juniorsclub

Τώρα θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Πιο γρήγορα φτάνουν τα γράμματα που ρίχνουμε στη φωτιά ή αυτά που σου στέλνουμε με το ταχυδρομείο; Αν μπορείς Απάντησε μου. Πηγαίνω τετάρτη δημοτικού και είμαι πια μεγάλος. Πότε δεν θα μεγάλωνα κι εγώ; Είμαι καλός μαθητής. Α! τώρα που το θυμήθηκα θέλω να σου κάμω και μια ερώτηση ακόμη. Πόσο χρονών είσαι αλήθεια; Απάντησε μου αν δεν το ‘χεις κρυφό. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να σου την κάμω αυτήν την ερώτηση και μετάνιωσα που στην έκανα. Απλά θέλω να φτιάξω ένα λεύκωμα. Πες μου και κάτι άλλο τα αγόρια μπορούν να έχουν λεύκωμα ή μόνο τα κορίτσια;

8ο γράμμα

gramma-16-juniorsclub

Άγιε Βασίλη άμα είναι ξεκούραστοι οι τάρανδοι σου σε παρακαλώ δώσε στα άρρωστα παιδιά και στους άρρωστους μεγάλους δώρα πολλά. Στους άστεγους ανθρώπους δώρισε τους ένα σπίτι για να ζούνε. Στις χώρες που γίνονται πόλεμοι και πεθαίνουν γονείς και τα παιδιά που πεθαίνουν στους πολέμους, εύχομαι να σταματήσουν οι πόλεμοι για να ζούμε και να ζούνε ελεύθεροι και ασφαλείς.

Στους παππούδες και στις γιαγιάδες που δεν έχουν βοήθεια και είναι στα γηροκομεία εύχομαι να βρουν κάποιον να τους βοηθάει. Εγώ δεν θέλω τίποτα παρά μόνο την αγάπη, την ειρήνη και την φιλία. Καλά Χριστούγεννα!

Με αγάπη

9ο γράμμα

gramma-17-juniorsclub

Πριν σου πούμε τι θα θέλαμε να μας φέρεις, να στείλεις δώρα και τρόφιμα ακόμα και φάρμακα στα παιδιά που το ‘ χουν ανάγκη.

10ο γράμμα

gramma-6-juniorsclub

Άγιε Βασίλη είμαι 14 χρονών και ζω στο χωριό Πέτρα της Βόρειας Ελλάδας. Θα ήθελα την Πρωτοχρονιά να μου στείλεις ένα δώρο κι εμένα. Ξέρω ότι εσύ φροντίζεις για όλα τα παιδιά, γι΄αυτό σε παρακαλώ να με ξεχάσεις. Καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά.

gramma-3-juniorsclub