Εκπαίδευση

Αρχαία Ελληνικά για παιδιά μέσα από παιχνίδι, θέατρο και δημιουργική απασχόληση!

archaia-ellinika-juniorsclub.gr

Η ελληνική γλώσσα, ο άνθρωπος, η θάλασσα.. Για κοιτάξτε πόσο θαυμάσιο πράγμα είναι να λογαριάζει κανείς πως, από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα» (Γ .Σεφέρης, Δοκιμές Α΄).

Αρχαία Ελληνικά! Στο άκουσμα και μόνο, σε πιάνει δέος και αυτό οφείλεται στο ότι από την παιδική μας ηλικία, αποφεύγουμε να μάθουμε την γλώσσα μας. Διότι η νεοελληνική γλώσσα, με την εξελιγμένη της μορφή έχει ρίζες κι΄αυτές ανήκουν στην Αρχαία ελληνική γλώσσα μας.

Όταν διδάσκεις στα παιδιά τις ρίζες τους, τότε αποκτούν μεγαλύτερη αντίληψη των πραγμάτων. Ο τρόπος είναι εύκολος, αρκεί να συνδυάσουν τη γνώση με τη χαρά του παιχνιδιού, το θέατρο, τα κείμενα.

Με δεδομένη τη συμβολή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε καίριους τομείς της ψυχοδιανοητικής ανάπτυξης του παιδιού, η εκπαιδευτικός Αγγελική Κομποχόλη παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό διδακτικό πρόγραμμα, που επιτρέπει στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις αρχαίες ρίζες της γλώσσας τους μέσα από τους μύθους, το θέατρο, το παιχνίδι και άλλους ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους. Οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν την ομορφιά του αρχαίου λόγου, αντλούν πρότυπα και αξίες από τα κείμενα, μορφώνονται και ψυχαγωγούνται από αυτή τη διδασκαλία.

Α΄ Κύκλος: Τρίτη 23/06, Πέμπτη 25/06
Β΄ Κύκλος: Τρίτη 30/06, Πέμπτη 2/07
Γ΄ Κύκλος: Τρίτη 7/07, Πέμπτη 9/07
Δ΄ Κύκλος: Τρίτη 14/07, Πέμπτη 16/07

Ώρα: 14.00 – 16.00
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 40 ευρώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση ΕΔΩ και να την αποστείλετε με email: [email protected] ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
Τηλ: 210 3611206