Μωρό

Άργησε να περπατήσει το μωρό σας; Από τι κινδυνεύει ως ενήλικας

mwro-perpathma-juniorsclub
Οι περισσότεροι γονείς αγωνιούν για το πότε θα περπατήσει το παιδί τους και τώρα μια επιστημονική μελέτη έρχεται να δώσει εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για αυτή τη σημαντική παράμετρο της ανάπτυξης.
 
Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 2.300 παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90 ώστε να διαπιστώσουν εάν η ηλικία στην οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα επηρέασε τη μελλοντική υγεία τους.
Crawling Baby Boy IndoorsΣύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στη επιθεώρηση Journal of Bone and Mineral Research, τα μωρά που μπορούν να περπατήσουν, να τρέξουν και να κάνουν άλματα σε ηλικία 18 μηνών έχουν πιο δυνατά οστά στην εφηβεία.
 
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η διαπίστωση αυτή μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα οι πληθυσμιακές ομάδες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης και κατάγματος στο μέλλον.
 
Ο Δρ Άλεξ Άιρλαντ, ένας εκ των ερευνητών από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, εξηγεί πως η μυϊκή δύναμη σε μικρή ηλικία επιτρέπει την καλύτερη ανάπτυξη του σκελετού μεγαλώνοντας. Το περπάτημα, το τρέξιμο και τα άλματα ασκούν πίεση στα οστά, επομένως από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής αυτά έχουν μεγαλύτερο πλάτος και πάχος.