Πολιτισμός

Αθήνα: Ένα ημερολόγιο έργο τέχνης από την ομάδα των Bob Studio κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας

COVER_FINAL

Η δημιουργική ομάδα των Bob Studio κυκλοφόρησε το νέο της ημερολόγιο και το αφιερώνει στην ελληνική πραγματικότητα.

Print

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος οι Bob Studio κυκλοφόρησαν το νέο τους ημερολόγιο. Σε περίπτωση που το όνομά τους δεν σου θυμίζει κάτι, πρόκειται για μία δημιουργική ομάδα με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών εφαρμογών, από χειροποίητες αφίσες και εφαρμογές εταιρικής ταυτότητας, μέχρι σχεδιασμό συσκευασίας και προϊόντων. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2008 από τους Άρη Τσούτσα, Ανδρέα Θάνο και Miguel Rodrigues και στις αρχές του 2011 πήρε το όνομα Bob.

Print

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, το γραφείο συνεργάστηκε με τους αδελφούς Κοντορούση και το Χαρτοβασίλειο, δημιουργώντας ένα ημερολόγιο-ύμνο σε πατέντες και ορόσημα της ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι, στις σελίδες του θα βρεις την… εθνική μας σταρ, τη φασολάδα, το «μέηντ ιν γκρις» ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη αλλά και περίεργες εφευρέσεις όπως το αυτοηλεκτροσόκ. Όλα πάντα δοσμένα με την αισθητική που τους ξεχωρίζει και τους έχει βοηθήσει να κερδίσουν μία σειρά από βραβεία.

SANTORINI_ARIS

Το ημερολόγιο πωλείται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, σε επιλεγμένα σημεία
στην Αθήνα. Αυτά είναι τα εξής: α) Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, Αθήνα, β) Κατάστημα Πλαίσιο, The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, γ) Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ, Ακαδημίας 65, Αθήνα, δ) Forget me not, Aδριανού 100, Πλάκα: από το Σάββατο 14/11 και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το τέλος του 2015 στο πλαίσιο της έκθεσης “Greek creativity not in crisis” και ε) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πωλητήριο, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 106 74.