Πολιτισμός

Αθήνα: «Η Άδεια Παρένθεση» της Γεωργίας Δρακάκη βρίσκεται στην τελική ευθεία!

mauromix19

«Η Άδεια Παρένθεση» της Γεωργίας Δρακάκη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Κατσαρού βρίσκεται στην τελική ευθεία! Την Παράταση για δύο τελευταίες παραστάσεις: Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Μαρτίου

Μια δραματική comme est dit για δυόμιση φανερά πρόσωπα

Οι σχέσεις μοιάζουν με τα δύο άκρα μιας παρένθεσης. Όσο κι αν πλησιάσουν μεταξύ τους δυο άνθρωποι, θα υπάρχει πάντοτε ένα κενό, μες στο οποίο κατοικεί το πιο ακριβό απόσταγμα της αγάπης και του πόνου τους. Αμφοτεροβαρείς μοναξιές. Ισότιμα άλλοθι.

Αυτό συνειδητοποιούν ο Τάσος και η Κατερίνα. Αυτό καταλαβαίνουν μια μητέρα και η κόρη της. Αυτό ανακαλύπτουν η Ιωάννα και ο εραστής της. Τρεις άνθρωποι συνθέτουν ένα παράδοξο σχήμα ζωής που γεμίζει και αδειάζει από λέξεις. Τα άκρα ανασαίνουν δίπλα δίπλα και οι αντιθέσεις αμβλύνονται φωτισμένες από την ίδια την πραγματικότητα.

Οι λέξεις που γεμίζουν μια παρένθεση προτού αυτή αδειάσει μπορεί να είναι: ψυχοθεραπεία, κλιμακτήριος, χωρισμός, απόσταση, ψέμα, μυστικό, τροχαίο, μαμά, τραπέζι, τηλέφωνο, φεύγω, ακολουθώ, μένω, αδειανίλα. Μπορεί, όμως, η παρένθεση να μην αδειάσει και ποτέ, γιατί οι λέξεις δεν εξαντλούνται εύκολα. Κι όσο η παρένθεση γεμίζει, τόσο οι άνθρωποι απομακρύνονται.

52974554_2227970784091432_4562037557990260736_n

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —–> Αθήνα