Παιδί

Αθήνα: Νέα εκπαιδευτικά, βιωματικά προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

ote-ekpaideytika-programmata.juniorsclub.gr

Το Μουσείο  Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την ιστορία της επικοινωνίας με βιωματικό, διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Στο πλαίσιο των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων για σχολικές ομάδες, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών μέσα από βιωματικά εικαστικά εργαστήρια, αλλά και εργαστήρια ζωγραφικής, τεχνολογίας, design και γλυπτικής. Φέτος εγκαινιάζεται και το «1ο Φεστιβάλ Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ», όπου έργα των μικρών δημιουργών από κάθε εργαστήριο θα επιλεγούν από επιτροπή εικαστικών για να εκτεθούν σε χώρο του Μουσείου στο τέλος της χρονιάς.

ote-ekpaideytika2.juniorscub.gr

Οι εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα, με διαφορετικές θεματικές, από τη δορυφορική επικοινωνία μέχρι την τηλεφωνία των περασμένων ετών και από τα μηνύματα της αρχαιότητας μέχρι τον Γκράχαμ Μπελ και τον Γουλιέλμο Μαρκόνι.

Το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το εργαστήρι με θέμα «Ιστορίες Δορυφόρου…» για ηλικίες: 4-6 ετών (ώρα:10:30-11:30) & 7-12 ετών ( ώρα:12:30-14:00).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> Ελλάδα