Χαλκιδική: ένα μοναδικό σχολείο με θερμοκήπιο, λαχανόκηπο και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Σ’ ένα χωριό ανάμεσα στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία στη Χαλκιδική, βρίσκεται ένα πρωτότυπο και μοναδικό σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου. Σ’ αυτό το μέρος τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση και το περιβάλλον από μικρή ηλικία και γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις υπάρχει και λαχανόκηπος και θερμοκήπιο.

Εκτός όμως από αυτά, στο προαύλιο υπάρχει και… διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το σχολείο έχει κερδίσει το αργυρό βραβείο για την «Καινοτομία στη Διδασκαλία», στο πλαίσιο των Education Leaders Awards 2020. Στόχος του είναι να βοηθήσει του μαθητές να καλλιεργήσουν μια γενική οικολογική στάση ζωής  μέσω της βιωματικής καλλιέργειας φυτών.

Ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Μισαηλίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «Τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα και μάλιστα πολλά απ’ αυτά παίρνουν φυτά από τα θερμοκήπιά μας και τα καλλιεργούν στους κήπους τους. Ασχολούνται με τη φύση κι αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να τους κάνουμε να χαίρονται που έρχονται στο σχολείο».

Οι δράσεις, όμως, του σχολείου δεν σταμάτησαν στον λαχανόκηπο και το θερμοκήπιο αλλά προχώρησαν και στην κατασκευή ενός Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μικρογραφία.

116475739_2042190455913088_9208553327625656850_n

Το μοναδικό αυτό πάρκο δημιουργήθηκε με παιδαγωγικά κριτήρια και ακολουθεί όλους τους κανόνες ασφαλείας, ενώ παράλληλα διδάσκει στην αυριανή γενιά οδηγών ποια είναι η σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής – Δείτε εικόνες

52η Ολυμπιάδα Χημείας: Οι μαθητές από την Ελλάδα κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο και εύφημο μνεία

Αυτό είναι το νέο σχολείο 2020-2021: Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Δραστηριότητες στα νηπιαγωγεία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν