Κοινωνία

Χαλκιδική: Επικίνδυνο σχολικό κτίριο – Διατάχθηκε η άμεση εκκένωσή του

sxoleiolouketo_madata_920960731

Επικίνδυνο -από δομική και στατική άποψη- διαγνώστηκε, ύστερα από αυτοψία που διενήργησε η πολεοδομία, το πέτρινο κτίριο που στεγάζει το δημοτικό σχολείο στον οικισμό Στρατονίκης, στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο της σχετικής έκθεσης επικινδύνου κατασκευής που συντάχθηκε από την Υπηρεσία διατάχθηκε η άμεση εκκένωση του πέτρινου σχολείου και η απαγόρευση διέλευσης κατοίκων πλησίον και κοντά του κτιρίου, με χρήση της υφιστάμενης περίφραξης.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη και μετά την αυτοψία επισημαίνεται ότι «…το γεγονός της λειτουργίας του μεταλλείου της περιοχής μπορεί να αποτελεί επίσης πιθανό αίτιο των εντοπισμένων βλαβών στις ανωτέρω περιγραφόμενες κατασκευές, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης αυτών λόγω των υπόγειων στοών που έχουν διανοιχτεί και εξακολουθούν ενδεχομένως να επεκτείνονται εντός και πλησίον του οικισμού».

Η δημοτική αρχή ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς εξετάζει τη δυνατότητα μεταστέγασης του σχολικού συγκροτήματος στο αδιάθετο κτίριο του γυμνασίου Στρατονίκης.