Εκπαίδευση

Χανιά: Διαμαρτυρήθηκαν για τη φοιτητική εστία

foithtes1-750x375

Με παρέμβαση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικής εστίας επεσήμαναν οι φοιτητές του ΤΕΙ Χανίων σε παρέμβαση που πραγματοποίησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, οι φοιτητές κατήγγειλαν το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια αλλά και τη Διοίκηση του Ιδρύματος για αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

“Δεν έχετε καταλάβει τι γίνετε. Φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Είναι απαράδεκτο να γίνεται κάτι τέτοιο το 2017″, σημείωσε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Δημήτρης Μιχάλη.

Την υπόσχεση ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων έδωσε ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού πρόκειται να γίνει την Παρασκευή, ενώ ως κίνητρο ο Δήμος πιθανόν να προτείνει ακόμα και μείωση των δημοτικών τελών στους επιχειρηματίες που θα συνεργαστούν.

Να ασκηθεί πίεση στη Διοίκηση του ΤΕΙ κάλεσε τη Δημοτική Αρχή η Νάνσυ Αγγελάκη από τη μείζονα μειοψηφία, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης “100/5″ Α. Παπαδογιάννης κατήγγειλε τη στάση της κεντρικής διοίκησης και την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται. Τόνισε δε την ανάγκη να μπει ένα όριο στο Airbnb.

“Είναι παράλογο μια πόλη σαν τα Χανιά να μην μπορεί να φιλοξενήσει τους φοιτητές της”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” Γ. Σαρρής και συμπλήρωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση αλλά και να αξιοποιηθεί κάποιο από τα μεγάλα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια που σαπίζουν.

Δυναμικές κινητοποιήσεις από μέρους του Δήμου, ακόμα και κλείσιμό του, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των φοιτητών πρότεινε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ν. Παπαντωνάκης, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν από τον Δήμο τα δημόσια κτήρια που ρημάζουν.

“Το πρόβλημα είναι οξύ και απαιτεί κυβερνητική παρέμβαση”, επεσήμανε ο επικεφαλής της “Ανταρσία στα Χανιά” Σ. Ρίζος και τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναζητήσει μια μόνιμη λύση.