Αυτοκίνητο

Χάνουν το δίπλωμα οι οδηγοί που καπνίζουν ενώ επιβαίνουν παιδιά

diploma-goneis-1-juniorsclub

Μια σπουδαία απόφαση από το Υπουργείο Υγείας, είναι η νέα εγκύκλιος όπου αφορά στο κάπνισμα εντός κλειστού χώρου και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται, στην αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα και πρόστιμο 1.500 ευρώ για τους οδηγούς που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητό τους, ενώ επιβαίνουν σε αυτό παιδιά κάτω των 12 ετών.

Με την εγκύκλιο αυτή, ο υπουργός Υγείας, Α. Ξάνθος θέλει να τεθεί άμεσα η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, γι αυτό καλεί αστυνομία, τοπική αυτοδιοίκηση και επιθεωρητές υγείας να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους και να εφαρμόσουν με προσοχή και αυστηρότητα τη νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Στους οδηγούς, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μήνα για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.