Εκπαίδευση

Χαρτιά υγείας και κρεμοσάπουνα σε λίστα νηπιαγωγείου! Τί άλλο θα ζητήσουν; Καταγγελία στο Χέρι – Χέρι – «Μην ζητάτε τόσα πολλά… οι γονείς δεν έχουν»

paidikos_stathmos_2

Μα τίποτα δεν έχει αυτό το Νηπιαγωγείο στην Πάτρα; Μέχρι και χαρτί ρολό κουζίνας και χαρτιά υγείας ζητήσανε από τους γονείς! Και να ήταν μόνο αυτό. Η λίστα έχει τόσα πολλά πράγματα, που το κόστος στις περισσότερες οικογένειες είναι απαγορευτικό. 

Κι αν το σχολείο αδυναεί να καλύψει τα έξοδα για τα χαρτιά υγείας, η διεύθυνση δεν μπορεί να απευθυνθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση; Ο αποσυντονισμός και οι απαιτήσεις πλέον, έχουν ξεφύγει εκτός ορίων και μάλιστα σε εποχές που ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει πολλά κενά και η οικονομική δυνατότητα των γονιών δεν έχει πολλά περιθώρια. 

Η λίστα για … σούπερ μάρκετ … έφτασε στα γραφεία της εθελοντικής οργάνωσης ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ. Η υπεύθυνη της ομάδας και διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων στην Πάτρα, Αγγελική Νικολοπούλου σημειώνει:

«Ως εθελοντική ομάδα χέρι χέρι λάβαμε από μία οικογένεια, αυτό το σημείωμα που τους έδωσε η νηπιαγωγός για αγορά υλικών. Είναι δυνατόν σε εποχή κρίσης? Συνάδελφοι, ας κάνετε λιγότερες κατασκευές, οι γονείς δυσκολεύονται…
Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας μας στείλει μήνυμα». 

lista_nhpiagogeioy