Παιδί Προτεινόμενο

«Χιόνισε» γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου!

dsc_3566

Οι μικροί σεφ της πρώτης σχολής μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής στην Πάτρα, JUNIOR CLASS CHEF  με με την υπογραφή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΒΕΡΓΗ (Βέργη Εκπαίδευση για Όλους, βρέθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα και μαζί με τα άλλα παιδιά έφτιαξαν λαχταριστούς κουραμπιέδες! 

dsc_3592

Τα υλικά προσέφερε η Πατρινή αλυσίδα SUPER MARKET ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Afisa-logos

¨Χιόνισε¨στην καρδιά της Πάτρας, αλλά το χιόνι δεν ήταν παγωμένο αλλά γλυκό, όπως οι κουραμπίεδες που έφτιαξα οι μικροί σεφ! 

dsc_3570

Είναι μία Σχολή Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής για Παιδιά 5 έως 14 ετών, όπου μέσα από τις αρχές της γαστρονομίας τις οποίες διδάσκει ο Executive Chef Παρασκευάς Δρές σε συνδυασμό με το δημιουργικό παιχνίδι το οποίο αναλαμβάνουν οι έγκριτοι παιδαγωγοί, τα παιδιά μαθαίνουν την διατροφική κουλτούρα,  τις τροφές, ενώ γνωρίζουν και τις πηγές βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. 

dsc_3564

Τα παιδιά μαγειρεύουν και παίζουν ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά, δημιουργώντας φαγητά και γλυκά με πρωτογενείς πρώτες ύλες. 

andrikopoulos_logo

dsc_3560

Πόσο διαρκεί και τι περιέχει το πρόγραμμα JUNIOR CLASS CHEF ;

2 ώρες κάθε Σάββατο: 11:00 – 13:00 
Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, δημιουργική απασχόληση. 

 Τα παιδιά μαθαίνουν:

-να μαγειρεύουν,να φτιάχνουν γλυκά, να ψήνουν, να ζυμώνουν, να κόβουν, να ανακατεύουν, να επεξεργάζονται σωστά τις πρώτες ύλες.  
-να συνεργάζονται όλα μαζί και να εκτελούν σωστά εντολές του chef. 
-να δημιουργούν μόνα τους ολοκληρωμένα πιάτα.
-να κινούνται σωστά και με ασφαλή τρόπο στην κουζίνα όπου θα εκτελούνται οι συνταγές. 
-έναν υγιεινό τρόπο διατροφής
-να γεύονται.
-να μασάνε και να καταπίνουν σωστά.
-την αξία των διατροφικών κατηγοριών:πρωινό – πρόγευμα – δεκατιανό – μεσημεριανό – απογευματινό – βραδινό.
-την διατροφική πυραμίδα. 
-να κάθονται στο τραπέζι, να χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνο, να έχουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς την ώρα του φαγητού
 dsc_3602
Τι παρέχει η Σχολή JUNIOR CLASS CHEF ;
πρώτες ύλες
ενδυμασία & εξοπλισμό
σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν
αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος
ισορροπημένες διατροφικά συνταγές ειδικά προσαρμοσμένες για την υλοποίηση τους από τα παιδιά, όπου δίνονται αναλυτικά στους γονείς
αντισηπτική απολύμανση των πάγκων και των χεριών τους με αντισηπτικά προϊόντα 
2  εξειδικευμένους εμψυχωτές μαγειρικής έκφρασης.
 
Τι χρειαζόμαστε από εσάς;
το βιβλιάριο υγείας των παιδιών (Ενημερώστε μας αν υπάρχει κάποια διατροφική αλλεργία)
να φοράει αθλητικά παπουτσάκια και άνετο ρουχισμό 

Κόστος ανά μήνα: 25 ευρώ για ένα παιδί – 40 ευρώ για 2 αδελφάκια 

Πληροφορίες – εγγραφές: 2610.341.000 

ΒΕΡΓΗ Εκπαίδευση για Όλους – Ζαΐμη 21 και Ρήγα Φεραίου (1ος όροφος), Πάτρα