Πρόσωπα της πόλης

Χρήστος Μπούρας – ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών: Με σχέδιο και δουλειά, ξεκινάμε αμέσως

PANEPISTHMIO-PATRON-780x585

Δίνοντάς του μία καθαρή νίκη η πλειοψηφία των καθηγητών και λεκτόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, επέλεξε το πρυτανικό σχήμα με επικεφαλής τον Χρήστο Μπούρα να διοικήσει την επόμενη τετραετία το ακαδημαϊκός μας ίδρυμα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία συμμετείχε το 95% του εκλογικού σώματος. Κατά τον δεύτερο εκλογικό γύρο ο κ. Μπούρας αύξησε τις ψήφους του από 157 που είχε πάρει στον Α’ γύρο σε 345.

Στον αντίποδα, το σχήμα Νίκου Καραμάνου από τις 183 ψήφους που είχε πάρει στον Α΄ γύρο, στον Β’ τις αύξησε στις 283. Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία από τα άλλα τρία υποψήφια σχήματα μετακινήθηκε προς το σχήμα Μπούρα.

Οι νέοι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών είναι οι εξής:

  • Παναγιώτης Δημόπουλος, καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας
  • Διονύσης Μαντζαβίνος, καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών
  • Μάρκος Μαραγκός, καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής
  • Δημήτρης Σκούρας, καθηγητής Τμήμα Οικονομικών.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Από την κάλπη όμως βγήκε ενισχυμένη και η απερχόμενη πρυτανική αρχή. Με την ψήφο του το εκλογικό σώμα, παρά το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξε ότι αναγνωρίζει το έργο της.

Αυτό δηλώνει τουλάχιστον το αποτέλεσμα του Α΄ εκλογικού γύρου που έφερε τους δύο αναπληρωτές πρυτάνεως στο Β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

«Η απερχόμενη πρυτανική αρχή κι εγώ προσωπικά είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοι με την ψήφο τους επικρότησαν το έργο που επιτελέσαμε αυτά τα πέντε χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που οι δύο αντιπρυτάνεις έφτασαν στον Β΄γύρο και τελικά εξελέγη ο κ. Μπούρας, ο οποίος μπορεί να παραιτήθηκε τον τελευταίο χρόνο αλλά επί τέσσερα χρόνια ήταν αντιπρύτανης και λειτουργούσαμε όλοι μαζί από κοινού. Επομένως, η πλειοψηφία των καθηγητών και λεκτόρων αναγνώρισε το έργο που προσέφεραν οι δύο άξιοι αντιπρυτάνεις και γενικότερα το έργο της πρυτανείας» μας είπε η απερχόμενη πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ευχόμενη στον διάδοχό της «να είναι υγιής, ήρεμος, ψύχραιμος και πρύτανης για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Στο μήνυμά του αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα ο νέος Πρύτανης Χρήστος Μπούρας επισημαίνει:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο μας. Με πρωτοφανή συμμετοχή και τις δυο ημέρες η Πανεπιστημιακή Κοινότητα εκφράσθηκε.

Η έκφραση της αποτυπώνεται στην ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας, στο ακαδημαϊκό όραμα, στην αποτελεσματικότητα και στη διαφάνεια.

Εχουμε πάρει το μήνυμα και θα το τηρήσουμε στο ακέραιο στη θητεία μας.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας στήριξαν αλλά και όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσουμε από την απερχόμενη πρυτανική αρχή να αρχίσουν οι διαδικασίες ενημέρωσης και παραλαβής.

Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας όταν ολοκληρωθεί η παραλαβή.

Καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να μας συνδράμει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε, με τη κριτική της και τις προτάσεις της.

Με σχέδιο και δουλειά, ξεκινάμε αμέσως.

Θα τα καταφέρουμε με τη συμμετοχή σας και τη στήριξη σας».

Διαβάστε επίσης

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί ψυχολογική στήριξη φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μαθήματα σε πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, του e-class.

Θανάσης Κ. Τσακαλίδης: Αξιολόγηση Πανεπιστημίων – Αδελφοποίηση Τμημάτων βάσει μνημονίου συνεργασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή