Παιδί

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών – Η παράξενη ιστορία του μικρού γαλάζιου αγγέλου!

1958069

Οι άγγελοι, «φωτεινά και γαλήνια ουράνια δημιουργήματα», άλλοτε ως αγγελιοφόροι και άλλοτε ως μουσικοί, είναι από τις αγαπημένες απεικονίσεις στη βυζαντινή και κυρίως στη δυτική τέχνη. Μεγάλοι ζωγράφοι έχουν δημιουργήσει αμέτρητους αγγέλους προσπαθώντας να δώσουν εικόνα και υλική υπόσταση στις αιθέριες αυτές υπάρξεις.

Ο μικρός γαλάζιος άγγελος της ιστορίας μας ήταν σπουδαίος για πολλούς λόγους. Βλέπετε, ήταν δημιούργημα του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Μα, όχι μόνο γι’ αυτό. Είχε καταφέρει να βρεθεί σ΄ όλα τα σπουδαία γεγονότα της ζωής του Χριστού. Κάτι που τον είχε κάνει διαφορετικό και του είχε χαρίσει μια απίθανη ικανότητα. Άραγε ποια ήταν αυτή; Και με ποιο τρόπο τη χρησιμοποιούσε κάθε χρόνο, την ημέρα των Χριστουγέννων;

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να ακούσουν την ιστορία του γαλάζιου αγγέλου, να ανακαλύψουν τους «αγγέλους» που κρύβονται ανάμεσα στα αντικείμενα του Μουσείου και να τον ζωντανέψουν με χρώματα και φαντασία!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Πάτρα