Κοινωνία

Δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη: «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να έχουν σχολείο τα παιδιά της Ανδραβίδας» – Δείτε βίντεο

KYRIAKOS_ANDRABIDA_SXOLEIO

«Δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση να κάνουμε ότι πρέπει για να έχουν τα παιδιά Ανδραβίδας νέο σχολείο» δήλωσε από την Ανδραβίδα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία επισκέφθηκε την Ανδραβίδα για έναν και μοναδικό λόγο: Να δει, όπως διευκρίνισε, από κοντά και να ενημερωθεί για το ιστορικό πέτρινο δημοτικό σχολείο στο κέντρο της πόλης το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο μετά τις πρόσφατες συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

IMG 7205

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έφτασε στην Ανδραβίδα λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τον Βουλευτή Κώστα Τζαβάρα, πολιτευτές, αυτοδιοικητικούς και τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

IMG 7211
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε στην είσοδο του δημοτικού σχολείου η Διευθύντρια η οποία προέβη σε μία πρώτη ενημέρωση για το θέμα. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εισήλθε εντός του κτιρίου και είδε τις ρωγμές στους τοίχους σε αίθουσες διδασκαλίας. Εκεί είχε μια ποιο αναλυτική ενημέρωση τόσο για το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η Πολιτεία, όσο και για τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από τις μελέτες που απαιτούνται ώστε να καταστεί ξανά το δημοτικό σχολείο λειτουργικό και ασφαλές. Η, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να κατασκευαστεί το συντομότερο νέο σχολείο

IMG 7278
Τέλος στο γραφείο των διδασκόντων του σχολείου ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αφού άκουσε τα αιτήματα της Διευθύντριας και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα δεσμεύτηκε ως αυριανός πρωθυπουργός να κάνει ότι προβλέπεται και κρίνεται απαραίτητο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα»

IMG 7315
«Ήρθα σήμερα στην Ανδραβίδα για να δω το σχολείο που χτυπήθηκε από τους σεισμούς. Πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ας το δούμε σαν μία ευκαιρία για να αποκτήσετε νέο σχολείο» είπε μεταξύ άλλων. Παράλληλα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία , αντιθέτως με όσα λένε ή διαρρέουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, δεσμεύεται να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως είπε, θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία ενώ θα υπάρχει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών διότι στόχος της Ν.Δ. είναι μία δημόσια εκπαίδευση που θα λειτουργεί με μεγαλύτερη αυτονομία στις εκπαιδευτικές μονάδες αλλά και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς

IMG 7327

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ