Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Διαγνωστικό Κέντρο Πατριαρχέας: Νοέμβριος ο μήνας κατά του Καρκίνου του Πνεύμονα!

39a706a19a32421f85ecdae2b09731d7

Ο Νοέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Χωρίς αμφιβολία μπορείτε να εμπιστευθείτε  για μια έγκυρη διάγνωση ή κάποιον προληπτικό έλεγχο το Διαγνωστικό Κέντρο Πατριαρχέας.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μια νόσο που σχηματίζεται σε ιστούς των πνευμόνων, προερχόμενη από διάφορα είδη κυττάρων των αεραγωγών. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι του συγκεκριμένου καρκίνου, ο Μη – Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα  , που αντιστοιχεί σε περίπου 85 έως 90% των περιπτώσεων και o Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα (ΜΚΠ) που αντιστοιχεί σε περίπου 10 έως 15% των περιστατικών.

Βασικοί παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη ΜΜΚΠ είναι το κάπνισμα, η έκθεση σε ραδόνιο, αμίαντο ή άλλες ουσίες που υπάρχουν στο χώρο εργασίας η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ακτινοθεραπεία στους πνεύμονες, το αρσενικό στο πόσιμο νερό και το ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, τα νέα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα το 2018 ανέρχονται σε 9.964 (15% επί του συνόλου των τύπων καρκίνου), ενώ αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο4. Δυστυχώς, τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα δεν εμφανίζουν συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο η ασθένεια.

Στα διαγνωστικά εργαστήρια Πατριαρχέας γίνεται έγκυρη διάγνωση, πρόληψη, σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι με πιστοποίηση κατά ISO.

 

patriarcheas-2-juniorsclub.gr_1