Κοινωνία Πολιτική

Δήλωση δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

πελετιδης1414660536

Ο πατραϊκός λαός οδηγείται στα τάρταρα. Η υγεία του καταστρέφεται. Η συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, προκαλεί τεράστια προβλήματα και οικονομική ασφυξία στα νοσοκομεία και στα προνοιακά ιδρύματα της Πάτρας όπως και όλης της χώρας.

Το προσωπικό μειώνεται, οι υποδομές υποβαθμίζονται, όπως και οι παροχές υγείας. Η στάση πληρωμών που έχει επιβληθεί για να πληρωθεί στο διηνεκές το χρέος στους δανειστές, θα συνεχιστεί με τον «έντιμο συμβιβασμό» κυβέρνησης – δανειστών με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία του λαού.

Σε οριακή λειτουργία παραμένουν τα νοσοκομεία της πόλης μας, το ΠΕΔΥ και οι προνοιακές δομές. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης του αγώνα, για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας και πρόνοιας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία και πρόνοια, με κατάργηση κάθε είδους πληρωμής των ασθενών για την πρόσβαση στις παροχές υγείας.