Εκπαίδευση Έφηβος - Φοιτητής Παιδί Προτεινόμενο

Δημιουργική γραφή και θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, φοιτητές και ενήλικες! (ξεχωριστά τμήματα)

image

Κάνε τη δική σου ιστορία και δώσε της ζωή!

Ένας νέος κύκλος θεατρικού παιχνιδιού ξεκινά από την Ομάδα παιδικών προγραμμάτων Juniorseventsμε επικεφαλής την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο – συγγραφέα παιδικών έργων – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και την Ελένη Σκούρα, Κοινωνιολόγο- Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Σύμβουλο, με σκοπό, οι συμμετέχοντες να δημιουργούν δικές τους ιστορίες και έπειτα να τους δίνουν ζωή μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! 

kids-theatre

Τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι έχει μπει για τα καλά στις ζωές των παιδιών.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει από τη στιγμή που ένα παιδί συναντά ένα άλλο και αρχίζουν να παίζουν.

Γεννιέται ακριβώς εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από μια βαθύτερη ανάγκη έκφρασης. Όσο μεγαλώνουμε όμως αυτό φθείρεται και δεν υπάρχει η διάθεση εκφραστικότητα και παιχνίδι. 

Σκοπός μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στα παιδιά και στους ενήλικες, να έχουν ένα δημιουργικό, εκφραστικό και διασκεδαστικό «μέσο»  για να επικοινωνήσουν όσα νιώθουν, όσα φαντάζονται και όσα δε γνωρίζουν ότι έχουν κρυμμένα βαθιά μέσα στο μυαλό τους… 

Με τη δημιουργική γραφή, ξεκλειδώνουμε το κουτί της φαντασίας μας και μαθαίνουμε να αποτυπώνουμε στο χαρτί ιστορίες και παραμύθια του μυαλού μας, με λέξεις από το λεξιλόγιο μας, νέες λέξεις που θα μάθουμε και λέξεις που θα δημιουργήσουμε! 

Τα θέματα έχουν προκύψει κατόπιν μελέτης, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούμε, να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, να απελευθερώσουμε τις σκέψεις μας και τη φαντασία μας. Αφορούν τον κόσμο μας, το διάστημα, τα ζώα, άλλες φυλές, άλλες γλώσσες, το χορό των συναισθημάτων, τους ανθρώπους, το μέλλον, το περιβάλλον, τη διατροφή, την μουσική, τον ουρανό, τη θάλασσα, τη γη, την τεχνολογία κ.α. 

Αυτές οι όμορφες ιστορίες μετατρέπονται σε θεατρικό παιχνίδι και παίρνουν ζωή, καθώς εξελίσσονται, εμπλουτίζονται με νέα φανταστικά στοιχεία και ολοκληρώνονται με δράσεις… 

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα: 

Για παιδιά από 7 -14 ετών και εφήβων – ενηλίκων από 15 και άνω. 

Τα τμήματα θα λειτουργούν:

Σάββατο: 10:00 -12:00 (παιδικό τμήμα) και 12:00-14:00 (τμήμα εφήβων – ενηλίκων) 

Τα μαθήματα θα γίνονται στο νέο Πολυχώρο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, Καραΐσκάκη 141 (πλησίον Γεροκωστοπούλου) Πάτρα. 

πληροφορίες – εγγραφές: 6932.011.395 

Κόστος: 30 ευρώ το μήνα (αδέλφια 25 ευρώ ανά άτομο) 

Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης !  

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/11/208 

 45378483_194347798133978_1777039948466094080_n