Sites για παιδιά

Δείτε τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα στο διαδίκτυο για τα παιδιά σας

kids-computer-juniorsclub
Καλώς ή κακώς, η «Εκπαιδευτική τηλεόραση» ποτέ δεν έπιασε. Το Internet, όμως, παρέχει μια εντελώς διαφορετική δυναμική στην απόκτηση γνώσεων. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, τα παιδιά μπορούν να μάθουν για αμέτρητα θέματα, εύκολα και διασκεδαστικά. Δείτε τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα και site για παιδιά, που κάνουν τη μάθηση παιχνίδι.
 
Κριτήρια επιλογής ενός site για παιδιά
 
Όταν ψάχνουμε ένα site το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από παιδιά, είναι απαραίτητο να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια.
 
Καταρχάς, η δομή της σελίδας θα πρέπει να είναι λιτή, κατανοητή, και ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον του παιδιού. Είναι σημαντικό η μετάδοση γνώσης να είναι διασκεδαστική και διαδραστική, για να συνεχίσει το παιδί μας αυτού του είδους την εκπαίδευση.
 
ekpaideusi2-juniorsclub
 
Δεύτερον, το site που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει πλούσιο περιεχόμενο σε εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, κατάλληλα διαμορφωμένα για την ηλικία του παιδιού μας και με ένα αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας.
 
ekpaideusi3-juniorsclub
 
Τρίτον, όσο υψηλής ποιότητας και αν είναι ένα site για παιδιά, για ηλικίες μέχρι 10 ετών θα πρέπει πάντοτε ένας γονέας να επιβλέπει τη χρήση του Internet.
 
Τα site για παιδιά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί σε γενικές γραμμές να είναι σχεδιασμένα για να ασφαλή, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αφήνουμε το παιδί ή τα παιδιά προεφηβικής ηλικίας χωρίς επίβλεψη στο διαδίκτυο.
 
Είναι ασφαλής η χρήση του Internet από τα παιδιά?
 
Το κυριότερο από όλα πριν βάλουμε το παιδί μας να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή, και συγκεκριμένα το internet, είναι να γνωρίζουμε όλους τους κινδύνους που μπορεί να περιέχει αυτό.
 
Θα πρέπει να του μάθουμε το πόσο σημαντική είναι μια ασφαλής πλοήγηση στο internet, όπως είδαμε στο σχετικό οδηγό, αλλά και να το αφήσουμε να ενημερωθεί από το επίσημο site για παιδιά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
ekpaideusi4-juniorsclub
 
Δυνατότητες και τομείς εκμάθησης μέσω του υπολογιστή
 
Ακόμα και να μην έχει καταλάβει κάποιος την πλήρη λειτουργία ενός υπολογιστή, η τηλεκπαίδευση έχει αναπτύξει τόσο πολύ τους ορίζοντες της τα τελευταία χρόνια που μπορεί να προετοιμάσει το παιδί μας για το σχολείο σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
 
ekpaideusi5-juniorsclub
 
Μπορούμε οπότε να βρούμε διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια σχεδόν πάνω σε κάθε μάθημα που διδάσκεται στα περισσότερα σχολεία, όπως η μουσική, τα μαθηματικά, η γραμματική, η ιστορία, τα αγγλικά, αλλά και ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια τα οποία «ακονίζουν» την σκέψη του μικρού μας μαθητή.
 
Εκπαιδευτικά site για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών
 
Kidmedia
 
ekpaideusi6-juniorsclub
 
Το πρώτο site που προτείνουμε είναι το Kidmedia και αυτό γιατί είναι πολύ καλοφτιαγμένο, απλό στην χρήση του, μας δίνει πολλές επιλογές στην ηλικία, και φυσικά επειδή είναι Ελληνικό.
 
ekpaideusi7-juniorsclub
 
Επίσης,η δυνατότητα που μας δίνει να δούμε σε βίντεο την λύση ορισμένων παιχνιδιών,είναι πολύ χρήσιμη καθώς κάνει πιο κατανοητή την χρήση του σε παιδιά και σε μεγάλους.
 
ekpaideusi8-juniorsclub
 
Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως η πλήρης χρήση του site γίνεται μέσω εγγραφής, η οποία διατίθεται δωρεάν μέχρι το τέλος του 2016.
 
Jele
 
Το Jele απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες Ά,΄Β, και ΄Γ δημοτικού.
 
ekpaideusi9-juniorsclub
 
To πλούσιο περιεχόμενο του, καθώς και η δωρεάν διάθεση του, είναι δύο πολύ θετικά χαρακτηριστικά, γιαυτό πιστεύουμε πως αξίζει σίγουρα μια επίσκεψή σας.
 
ekpaideusi10-juniorsclub
 
Οι οδηγίες χρήσεως του ιστότοπου,οι εκπαιδευτικές ιστορίες-παιχνίδια, το κατέβασμα δωρεάν wallpapers και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά,κάνουν το συγκεκριμένο site ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για να περνούν τον χρόνο τους τα παιδιά μας.
 
ekpaideusi11-juniorsclub
 
ekpaideusi12-juniorsclub
 
ekpaideusi13-juniorsclub
 
Κλείνοντας, να τονίσουμε πως μια πολύ σημαντική προσθήκη, είναι η δυνατότητα που δίνει στους μικρούς μας φίλους να στείλουν δημιουργίες και ζωγραφιές τους, με σκοπό να δημοσιευθούν στον αντίστοιχο τομέα της σελίδας.
 
ekpaideusi14-juniorsclub
 
Παραμύθια για παιδιά
 
Ακόμη ένα site με πολλές επιλογές και μεγάλο περιεχόμενο είναι το Παραμύθια για Παιδιά.
 
ekpaideusi15-juniorsclub
 
Το συγκεκριμένο εκτός από τον τομέα των εκπαιδευτικών παιχνιδιών, μας προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ακουστικά και μη παραμύθια για τα παιδιά μας, με σκοπό την περαιτέρω ψυχαγωγία τους.
 
ekpaideusi16-juniorsclub
 
Επιπλέον, μας πληροφορεί και ενημερώνει για θέματα όπως την διατροφή, την ανάπτυξη, και την υγεία των παιδιών μας, οπότε εκτός από ένα εκπαιδευτικό site για παιδιά αποτελεί και έναν χρήσιμο σύμβουλο για κηδεμόνες.
 
ekpaideusi17-juniorsclub
 
Fun Two Three
 
Μια πολύ καλή κίνηση από το Fun Two Three είναι πως μεγάλο μέρος του έχει ακουστική μορφή, που σημαίνει πως η εξερεύνηση του γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική.
 
ekpaideusi18-juniorsclub
 
Εκπαιδευτικά βιβλία, μυθιστορήματα, θέατρο σκιών, παζλ και παιχνίδια, είναι λίγα από αυτά που μας προσφέρει το συγκεκριμένο site.
 
ekpaideusi19-juniorsclub
 
ekpaideusi20-juniorsclub
 
ekpaideusi21-juniorsclub
 
Το μόνο αρνητικό που του βρήκαμε θα μπορούσε να είναι ο περιορισμός του δωρεάν περιεχομένου που μας διαθέτει, καθώς για πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες απαιτείται συνδρομή.
 
Θρανία
 
Λίγο πιο «σοβαρό» σαν ύφος, το Θρανία μας παρέχει μια λίστα επιλογών ανάμεσα σε σχολικά βοηθήματα, βίντεο, φύλλα εργασίας και πολύ ακόμα εκπαιδευτικό υλικό διαβαθμισμένης δυσκολίας για όλες τις τάξεις του δημοτικού.
 
ekpaideusi22-juniorsclub
 
Ο συνδυασμός του διαδικτυακού χώρου, με το κανάλι στο YouTube, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο μάθησης για το παιδί μας καθώς χρησιμοποιεί την μέθοδο «βλέπω και μαθαίνω».
 
ekpaideusi23-juniorsclub
 
Στα Θρανία μπορούμε να βρούμε επίσης χρήσιμο υλικό για εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση τεχνολογίας, μαθητή, και δασκάλου.
 
ekpaideusi24-juniorsclub
 
Sense-lang: Τυφλό Σύστημα στα Ελληνικά
 
Ενώ δεν είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο site για παιδιά, το site Sense-lang μπορεί με απλό τρόπο να διδάξει τυφλό σύστημα στα Ελληνικά, που είναι ένα εφόδιο χρήσιμο τόσο για τα παιδιά όσο και για οποιονδήποτε γράφει για εκτεταμένο διάστημα στον υπολογιστή.
 
Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τον Υπολογιστή σας
 
Εκτός από τα παραπάνω site για παιδιά, θα βρούμε και ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή και να χρησιμοποιούν τα παιδιά ακόμα και χωρίς σύνδεση.
 
Ενσφηνώματα
 
Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αποτελείται από 3 εκδόσεις και διατίθεται από το kidmedia.gr.
 
Η πρώτη έκδοση του προγράμματος περιέχει παιχνίδια γνώσεων και γρίφους που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ειδικής αγωγής και Ά δημοτικού.
 
ekpaideusi26-juniorsclub
 
Η δεύτερη έκδοση του προγράμματος παρουσιάζει κυρίως έναν μαθηματικό χαρακτήρα της σειράς, αποτελούμενο από παιχνίδια με πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης, που έχει ως στόχο να εισαγάγει εύκολα και διασκεδαστικά το παιδί μας σε απλές μαθηματικές έννοιες.
 
ekpaideusi27-juniorsclub
 
Η τρίτη και τελευταία έκδοση των Ενσφηνωμάτων αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας των εκπαιδευτικών παιχνιδιών με στόχο κυρίως μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Μας παρουσιάζει πιο δύσκολες πράξεις μαθηματικών από τις προηγούμενες 2 εκδόσεις αλλά και πάλι με πολύ πλούσιο περιεχόμενο.
 
ekpaideusi28-juniorsclub
 
TuxPaint
 
ekpaideusi29-juniorsclub
 
Το tuxpaint είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν προγράμματα ζωγραφικής για παιδιά. Η μεγάλη του βιβλιοθήκη εργαλείων και επιλογών κάνουν την ζωγραφική, παιχνιδάκι.
 
GCompris
 
ekpaideusi30-juniorsclub
 
Το GCompris αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις σουίτες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά δημοτικού. Περιλαμβάνει παραπάνω από 100 δραστηριότητες, από την εκμάθηση χρήσεως του υπολογιστή έως επιστημονικά παιχνίδια γνώσεων και μαθηματικών.
 
Υπερ-δομή
 
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, προτείνουμε ένα Ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ανοιχτού» κώδικα για παιδιά ειδικής αγωγής και συγκεκριμένα στον τομέα του αυτισμού.
 
Αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας ως μέσο εκπαίδευσης
 
Από την αρχή του 21ου αιώνα και έπειτα, έχουν γίνει αλματώδη βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας.
 
ekpaideusi31-juniorsclub
 
Από αυτά φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο εκπαιδευτικός τομέας. Από τους φορητούς υπολογιστές και τους προτζέκτορες, έως τα μαθήματα online, παρατηρούμε ότι οι τεχνολογικές αλλαγές στον χώρο αυτό ήταν δραματικές.
 
ekpaideusi32-juniorsclub
 
Με τις δυνατότητες που αποκτήσαμε λόγω αυτών των αλλαγών, η μάθηση έγινε πολύ πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική. Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί απέκτησαν στα χέρια τους ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και βοήθημα το οποίο τους «έλυσε» τα χέρια σε πολλά πράγματα εντός και εκτός τάξης.
 
ekpaideusi33-juniorsclub
 
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι στο χέρι μας να πάρουμε οτιδήποτε η τεχνολογία μας προσφέρει απλόχερα, καθώς αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο στην καθημερινότητα μας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.