Παιχνίδια Προτεινόμενο

Δραστηριότητες για εξυπνότερα παιδιά

8d5e1c3e57f4956de66c0c8469325c8d_L
Τα μυαλά των παιδιών εξελίσσονται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους διαμορφώνεται και η προσωπικότητά τους.
 
Το παιδί μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και το μυαλό του απορροφά σαν σφουγγάρι όλες τις καινούριες πληροφορίες. Για να ενισχύσετε λοιπόν τις μαθησιακές του βάσεις μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά του νέες δραστηριότητες για να εξασκήσετε το μυαλό του.
 
*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
 
Δείτε μερικές από αυτές…
 
1. Επιτραπέζια παιχνίδια
Ακόμη και από την παιδική ηλικία, παίζοντας για παράδειγμα με τα «κλασικά» τουβλάκια και τα παζλ, το παιδί μπορεί να «ακονίσει» το μυαλό του και να βελτιώσεται την ευφυΐα του. Με αυτά τα επιμορφωτικά παιχνίδια ενισχύεται παράλληλα η παρατηρητικότητα και την προσοχή του παιδιού, στοιχεία που είναι όλα απαραίτητα για την λειτουργία του εγκεφάλου του.
 
2. Μαθήματα μουσικής και μουσικά όργανα
Έρευνες σχετικά με την ευφυΐα των παιδιών αναφέρουν ότι η ενασχόληση του παιδιού με τη μουσική μπορεί να κάνει το μυαλό του πιο «κοφτερό» και να το βοηθήσει να ενισχύει και άλλες πνευματικές δεξιότητες. Παράλληλα μαθαίνει να είναι πιο πειθαρχημένο και να συγκεντρώνεται καλύτερα.
 
3. Ξένες γλώσσες
Εκτός από ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον του, οι ξένες γλώσσες αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την οξυδέρκειά του. Το παιδί αποκτά πλέον μια ευελιξία στον τρόπο σκέψης και βελτιώνονται οι επικοινωνιακές του ικανότητες.