Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Έφηβη διαγνώστηκε με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη. Η αιτία όμως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά… (video)

text-neck-331x219

Οι περισσότεροι νέοι σε αυτήν την εποχή διαθέτουν smartphones. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την άνεση που αυτά προσφέρουν στις ζωές μας, αφού κατευθείαν συνδεόμαστε με τόσο κόσμο παγκοσμίως. Ωστόσο, μερικοί είναι τόσο εξαρτημένοι από τη χρήση της που… παραμελούν τις συνέπειες που αυτά μπορούν να προκαλέσουν!

Η Sarah Atchison είναι μια 14χρονη έφηβη και όπως οι περισσότεροι έφηβοι, χρησιμοποιεί το κινητό της σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο! Αυτή η “ένοχη απόλαυση” οδήγησε στο να διαγνωσθεί ένας νέος πόνος στον αυχένα και ονομάζεται στα αγγλικά “text neck” δηλαδή, κείμενο λαιμός(;) στα ελληνικά.

Textneck-2

Η Sarah παραπονιόταν για διάφορους πόνους στον αυχένα. Τα αποτελέσματα από τις ακτινογραφίες έδειξαν μια ευδιάκριτη και ανώμαλη καμπύλη στον λαιμό της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή αυτή προκλήθηκε από τη μακρά περίοδο που περνούσε, κοιτάζοντας προς τα κάτω το τηλέφωνό της.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το είδος της κατάστασης αναπτύσσεται συνήθως επί πολλά χρόνια, αλλά οι έρευνες απέδειξαν ότι μόνο τρεις ώρες την μέρα κοιτάζοντας προς τα κάτω τα smartphones είναι αρκετές, ώστε να αναπτύξετε “λαιμό κείμενο” πιο γρήγορα!

Δείτε το βίντεο: