Αίγιο: Παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο του Σωτήρη Σαμπάνη “Σκανταλόπετρα”

Με αθρόα προσέλευση φίλων της λογοτεχνίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καταγόμενου από τις Καμάρες Αιγιαλείας συγγραφέα Σωτήρη Σαμπάνη “Σκανταλόπετρα”. Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., των εκδόσεων “Διόπτρα” και του βιβλιοπωλείου “Σύγχρονη Σκέψη”, σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και αυθεντικά φιλική.

skantalopetra3-juniorsclub

Στις σελίδες του βιβλίου, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ξενάγησαν το κοινό η φιλόλογος, ιστορικός και κριτικός λογοτεχνίας κα Βάνα Μπαντεβή και ο συγγραφέας και προσωπικός φίλος του Σωτήρη Σαμπάνη κ. Μιχάλης Σπέγγος. Αποσπάσματα διάβασαν με ιδιαίτερα γλαφυρό και παραστατικό τρόπο η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή και ο συνθέτης και φιλόλογος Σάκης Παπαδημητρίου. Εξάλλου, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η ραδιοφωνική παραγωγός και κριτικός λογοτεχνίας Μαίρη Ζαχαράκη.

skantalopetra2-juniorsclub

Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας της “Σκανταλόπετρας” Σωτήρης Σαμπάνης, μίλησε για την αληθινή ιστορία που του αφηγήθηκαν φίλοι του και η οποία τον ενέπνευσε στο να γράψει το μυθιστόρημά του. “Το βιβλίο αυτό δεν έχει κλειδαρότρυπα. Οι πόρτες ανοίγουν με το άγγιγμα της ψυχής” σημείωσε μιλώντας στο κοινό ο κ. Σαμπάνης, συμπληρώνοντας: “Η κρίση σας είναι το όπλο σας. Όταν μου κάνετε την τιμή να με διαβάσετε, μη διστάσετε να το τραβήξετε και να με …πυροβολήσετε!”

skantalopetra-juniorsclub

Η βραδιά έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει τα αντίτυπα του βιβλίου του στους φίλους του και με προσφορά ποτού και σνακ από το αρτοποιείο “Καρακάσης”.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

Ο Σωτήρης Σαμπάνης γεννήθηκε στις Καμάρες Αιγιαλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παρουσία του στο χώρο της λογοτεχνίας συνδέεται με τα μυθιστορήματα: Θέλω να μείνω με τον μπαμπά (2000) και Κόκκινος χορός (2003), από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το 2007 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του Οι Δίδυμες, από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος. Το 2008 η ποιητική του συλλογή Μεσίστιοι Πόθοι, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης – συλλογή η οποία είχε βραβευτεί στο διαγωνισμό ποίησης «Κούρος Ευρωπού» (1998).

Η παρουσία του στο χώρο του θεάτρου συνδέεται με τα έργα του: Ευγενείς Αγωνίες (γυναικείος μονόλογος) – Α΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2009 στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Ηλιθιότητας Εγκώμιο – διασκευή εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον Οι Ηλίθιοι. Το σώμα του χρόνου (ανδρικός μονόλογος).

skantalopetra5-juniorsclub

Η ιστοσελίδα του συγγραφέα με περισσότερες πληροφορίες είναι: www.sotirissampanis.gr

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν