Είμαι ένα κωφό άτομο…

από το Χρήστο Βαββα, Δάσκαλο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας  Talking Hands – Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής

Ξυπνάω κάθε μέρα, με ένα ξυπνητήρι δόνησης ή ένα φωτεινό σηματοδότη, το οποίο μερικές φορές γίνεται ανυπόφορο. Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Βλέπω τηλεόραση, όχι με τον ήχο αλλά χρησιμοποιώ υπότιτλους ή παρακολουθώ διερμηνέα. Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Σε μετακίνησεις μου ή μεσημεριανό διάλειμμα, μόνος με τους φίλους μου, στο Facebook, τηλεφωνικά, facetime… Το κινητό μου είναι η σωτηρία μου. Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Δεν ακούω τον ήχο του ανέμου, των πουλιών, της βροχής, ή της μελωδίας, αλλά αυτό που δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα αυτιά μου, τα μάτια μου το βλέπουν. Είναι το πιο πολύτιμο προσωπικό μου στοιχείο. Είναι το παράθυρο της ψυχής μου. Και τα χέρια μου είναι η γέφυρα που με συνδέει με τον κόσμο, τα χρησιμοποιώ για να μιλάω, να γράφω, να με καταλαβαίνουν και να εκφράζω τις σκέψεις μου, οι οποίες δεν είναι τόσο διαφορετικές από τις δικές σου. Είμαστε το ίδιο, απλά δεν μετανιώνω που δεν μπορούσα να ακούω και να μιλήσω σαν εσένα… Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Δεν μιλάω σαν εσένα, αλλά δεν είμαι χαζός. Μπορώ να κάνω λάθος, ένα λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά αν κάνω λάθος γιατί δεν το πήρα, και αν δεν το πήρα είναι γιατί δεν κάναμε καμία προσπάθεια να μου εξηγήσεις ή επειδή μου το εξήγησες άσχημα, όμως αυτό δεν με κάνει ανόητο. Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Μπορώ να μιλήσω. Κάποιοι μπορούν να με καταλάβουν. Άλλοι… όχι. Μερικές φορές είναι δύσκολο να με καταλάβεις, με τον ίδιο τρόπο που δεν καταλαβαίνεις τους κινέζους. Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Εννοώ, με τον τρόπο μου, εννοώ, με τον δικό μου τρόπο. Αλλά κάνω τα ίδια πράγματα που κάνεις: Μελέτη, δουλειά, ταξίδια, οδήγηση,παιχνίδια, σπορ, να παντρευτεί και να γίνει γονιός ή επιστήμονας… στην πραγματικότητα, έχω μια ζωή, και την τρέχω σαν εσένα! Ναι, είμαι ένα κωφό άτομο.

Είμαι τόσο κωφός όσο μπορείς να φανταστείς, και είμαι πολύ περήφανος που είμαι κωφός.

#DeafandProudForever

Αντιγράψτε και επικολλήστε το και κοινοποιήστε το μακριά!!!

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν